privéfoto
privéfoto Foto: privéfoto

Twaalf marathons in twaalf maanden

Algemeen 205 keer gelezen

In 12 maanden tijd deelnemen aan 12 marathons in de 12 provincies van Nederland. Dat is het doel van Koen Peeters. Zo haalt hij geld op voor twee goede doelen; de Stichting Alzheimer Nederland en Stichting Merels Wereld (voor onderzoek i.v.m. een zeldzaam soort longkanker).

Het was nog een heel gepuzzel om de planning kloppend te maken en een lange weg, maar Peeters' doel - 12x12x12 - is bijna behaald. Zondag 15 december zal hij zijn 12e marathon van 2019 lopen, en wel de Spijkenisse SPARK Marathon!

Het was een avontuur dat niet zonder pijn en moeite is gegaan. Als je 12 marathons in een jaar doet kom je van alles tegen. De marathons gingen door mooie Nederlandse landschappen. Zo beklom Koen pittige heuvels en glibberige modderpaden, liep hij door mooie bos- en heidelandschappen en over eindeloze zandverstuivingen, trotseerde hij de zeewind op de Grevelingendam en ploegde hij door het mulle zand van de Zeeuwse stranden. Door weer en wind, ook met 30°C. Tussendoor moest hij bovendien nog herstellen van een enkelblessure, opgelopen door een val tijdens de Limburgse Heuvelland marathon. En dan is zondag 15 december dus de afsluiting van dit avontuur, de bekroning op de inspanningen van alle 11 vorige marathons.Wil je meer weten kijk dan op https://twaalfmarathons.home.blog/

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant