Foto: PR.
Foto: PR. Foto: PR

Eigen nummers voor In the Name of

Algemeen 225 keer gelezen

Spijkenisse - Sinds 2008 bestaat de U2 tributeband In the Name of. De band brengt U2 tot leven; tijdens hun optredens beleef, voel en adem je U2.

Tijdens het nieuwjaarsconcert op 11 januari in Dorpshuis Hekelingen, kun je de andere kant ontdekken van Peter, Brian, Richard en Hans.

Een van ons
'Tijdens de optredens kruipen we steeds in de huid van een ander', vertelt Peter Moonen. 'Op een gegeven moment ontstond het idee om onze eigen ik te laten zien en eigen nummers te gaan schrijven.' Het was best een moeilijk proces, want zie je zelf maar te vinden in de muziek als je steeds iets van een ander gebracht hebt. Toch is het gelukt. Onder de noemer 'Een van ons' laat In the Name of het publiek tijdens het nieuwjaarsconcert kennismaken met bijna drie kwartier eigen, Nederlandstalige, nummers. 'We hebben best zitten dubben of we in het Engels of in het Nederlands moeten zingen. Op een gegeven moment heb ik de teksten in beide talen geschreven.' Inmiddels is de knoop doorgehakt en zingt de band Nederlandstalig. 'We zijn nog wel bezig om de muziek wat bij te schaven, maar hebben er echt superveel zin in. Je ziet ook dat we verder in onze rol groeien want bij dit project ga je op zoek naar de rolverdeling binnen de band. Wie levert wat? En soms kom je daarbij verrassingen tegen, terwijl je op andere momenten de boel opzij legt en later weer eens kijkt hoe en wat omdat je er op dat moment gewoon niet uitkomt. Soms wil iemand van reggae naar jazz en dan naar hard rock.' Hoewel er best wel linkjes zijn naar andere Nederlandstalige bands, hoopt In the Name of met 'Een van ons' iets van haar eigen identiteit te laten zien.

Nieuwsgierig
De mannen zijn best nieuwsgierig naar de reacties van het publiek. 'Voorheen brachten we nummers die ze mee konden zingen, nu niet. En dan is het nog Nederlandstalig ook.' Na drie kwartier is het overigens bril op en dan betreedt U2 weer het podium.

Ontdek het zelf
Wil je niet alleen de nummers van U2 beluisteren, maar ook weten wat de heren van In the Name of zelf geschreven hebben, bestel dan snel je kaarten voor het nieuwjaarsconcert op 11 januari.

Met een uitverkochte eerste en tweede editie wordt er nu ook veel belangstelling verwacht. Er zijn nog enige kaarten beschikbaar, dus op = op. Kaarten à € 15,00 kunt je kopen op www.inthenameof.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant