Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Nieuwe dienstregeling EBS vanaf 15 december

Actueel 1.667 keer gelezen

Regio - Op 15 december  verandert de dienstregeling van het openbaar vervoer. Ook bij EBS in Voorne-Putten & Rozenburg. Dat betekent dat vertrek- en aankomsttijden, routes, haltes en aansluitingen van buslijnen kunnen veranderen.

EBS is in december 2018 gestart als nieuwe vervoerder in Voorne-Putten en Rozenburg. EBS biedt een dienstregeling die goed aansloot op de eisen die door de opdrachtgever waren gesteld. Het merendeel van de reizigers is dan ook tevreden over de dienstverlening. Het reizigersaantal is gestegen, vooral op de hoogfrequente R-netlijnen 403 en 404. Voor een kleine groep reizigers pakte de nieuwe dienstregeling echter niet positief uit. Met name vanuit Hellevoetsluis kwamen er reacties, vooral over de bediening van de halte Ebstroom en over de rechtstreekse verbinding tussen de wijken in Hellevoetsluis Noord en het Winkelcentrum. EBS heeft de afgelopen periode goed geluisterd naar de wensen van reizigers en gemeenten. In de nieuwe dienstregeling van 15 december is dan ook een aantal belangrijke verbeteringen doorgevoerd.

De belangrijkste wijzigingen
Lijn 84 De laatste rit vertrekt straks een half uur later: om 00:53u. Reizigers die aankomen met de laatste metro van lijn C en D kunnen zo de laatste bus naar de Maaswijk halen. De eerste rit op zondag gaat straks een half uur eerder, vertrek vanuit de Maaswijk vanaf 8:33u.

Lijn 87 De route in Spijkenisse verandert op een aantal punten. Op bedrijventerrein Halfweg stopt lijn 87 bij een nieuwe halte: Halfweg. In De Akkers rijdt lijn 87 een lus en stopt dan ook bij de haltes Gaard, Wijngaard en de nieuwe halte Medocgaard. Vanaf deze haltes kunnen reizigers dan naar onder andere het centrum, Schiekamp en bedrijventerrein Halfweg. Lijn 87 rijdt niet meer door naar halte Hekelingen Dorp. Reizigers kunnen dan reizen met lijn 106.

Lijn 102 Lijn 102 rijdt vanaf 15 december alleen nog in de spits tussen Hellevoetsluis – Spijkenisse: van 6:00-9:00u en van 15:00-18:00u ieder half uur. Reizigers in Hellevoetsluis kunnen op andere tijdstippen gebruikmaken van lijn 106.

Lijn 105 Deze buslijn gaat tussen Brielle, Hellevoetsluis en Rozenburg rijden in plaats van 106. Nieuw is dat lijn 105 ook 's avonds gaat rijden tussen Brielle en Rozenburg: dagelijks tot 23:00u ieder uur. Reizigers hoeven dan niet meer om te reizen via Spijkenisse. In Hellevoetsluis rijdt lijn 105 op werkdagen tot 19:00u door tot Kickersbloem. Nieuw in de route is halte Ebstroom. 's Avonds en in het weekend eindigt lijn 105 bij het winkelcentrum en maakt een lus langs de Vesting. Op lijn 105 naar Spijkenisse vervallen de ritten van 5:35 en 6:05 uur. Er zijn te weinig reizigers voor deze ritten. Wil je toch rond deze tijd reizen? Dan zijn er ritten om 5:20, 5:50 en 6:20 uur.

Lijn 106 De route in Hellevoetsluis wordt wat aangepast. Reizigers uit Den Bonsen Hoek en Ravense Hoek kunnen dan rechtstreeks met de bus naar het centrum van Hellevoetsluis of Spijkenisse (via Zuidland). Op zaterdag gaat lijn 106 2x per uur rijden, net als op werkdagen. Op zondag rijdt lijn 106 1x per uur. Lijn 106 naar Brielle en Hellevoetsluis wordt vervangen door lijn 105.

Lijn 203 Deze buslijn rijdt straks rechtstreeks naar het Distripark. Hierdoor wordt de reistijd korter en hoeven reizigers 's avonds en in het weekend niet op het Transferium over te stappen. Overdag tijdens spitsuren blijft lijn 403 naar het Transferium rijden.

Lijn 403 en 404 De vertrektijden van deze buslijnen worden krijgen 's avonds aangepast. De overstaptijd van de metro naar de bussen wordt ruimer, zodat reizigers makkelijk kunnen overstappen. Verder zullen lijn 403 en 404 samen om het kwartier rijden tussen Spijkenisse, Geervliet en Heenvliet. Reizigers vanuit metro C en D in de richting Heenvliet krijgen hierdoor betere reismogelijkheden.

Lijn 404 gaat op zaterdag doorrijden naar Rockanje. Reizigers van Hellevoetsluis kunnen dan ook op zaterdag rechtstreeks met de bus naar Rockanje en Oostvoorne. De bus rijdt straks tot 19:00 ieder half uur.

Op www.ebs-ov.nl staat alle informatie over de belangrijkste veranderingen per buslijn. Reizigers kunnen daar ook de nieuwe dienstregeling en de haltetijden opzoeken en printen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant