Afbeelding
Foto: Anita Tempelman

Liefde op het eerste gezicht

Actueel 366 keer gelezen

Spijkenisse – Vandaag is het precies 60 jaar geleden dat echtpaar Van den Dool - den Besten in Leerdam in het huwelijksbootje stapte. Burgemeester Van Oosten ging bij het bruidspaar langs om hen te feliciteren met dit diamanten huwelijksjubileum.

De uit Leerdam afkomstige Elly (82) en in Meerkerk geboren en getogen Dik (83), ontmoetten elkaar destijds langs de oever van rivier de Linge. Dik, toen dienstplichtig militair bij de Marine, had verlof en fietste daar met een dienstkameraad. Elly was er met een nichtje aan het wandelen. 'Toen we die twee leuke meisjes zagen besloten we daar even uit te rusten', vertelt Dik. Snel daarna begon het te stortregenen en gingen de vier schuilen bij Elly thuis. 'Het was liefde op het eerste gezicht.'

Na drie jaar verkering werd er getrouwd. Meneer Van den Dool wijzigde zijn aanvankelijke plannen om stuurman te worden en ging aan de slag als waterklerk bij een scheepvaartbedrijf. Het paar kreeg twee dochters en heeft inmiddels drie kleinkinderen en een achterkleinkind.

Over hoe het diamanten paar onder andere actief was en is voor het Leger des Heils, Mercy Ships en de Voedselbank en hoe zij in Hoogvliet en 30 jaar later in Spijkenisse belandden, leest u volgende week in de papieren editie van Groot Nissewaard.   

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant