Afbeelding
Foto: Anita Tempelman

Van een bruiloft kwam een bruiloft

Actueel 306 keer gelezen

Spijkenisse – Op 12 november was het 60 jaar geleden dat Corrie Bijl en Rob Barreveld elkaar in Schiedam Kethel het ja-woord gaven. Burgemeester Van Oosten ging vanmiddag bij het diamanten bruidspaar op de koffie om hen te feliciteren.

De inmiddels 84-jarige mevrouw Barreveld werd geboren in Kethel. De wieg van meneer Barreveld (85) stond in Haarlem. Het stel ontmoette elkaar in '59 bij een trouwerij. Rob was bevriend met de bruidegom en de bruid was een vriendin van Corrie. Nog datzelfde jaar luidden de huwelijksklokken ook voor Corrie en Rob.

Het paar kreeg twee zoons en een dochter en heeft zeven klein- en twee achterkleinkinderen. Corrie werkte lange tijd drie en in drukke tijden nog meer nachten in de week als post voorsorteerder bij de PTT. Rob was importeur en had een groothandel in modelbouw treinen. De familie woonde enige tijd in Rotterdam-zuid, maar verhuisde later naar Abbenbroek. In de polder tussen Abbenbroek en Oudenhoorn, hadden de ouders van Corrie een boerderij. Omdat van thuiszorg in die tijd nog nauwelijks sprake was, verhuisde de familie Barreveld naar het dorp Abbenbroek om zo voor Corrie's moeder te kunnen zorgen. Toen de handel in de modeltreinbouw sterk terug liep, stopte meneer Barreveld met zijn bedrijf. In 1990 verhuisde de familie naar Spijkenisse.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant