Gaswinning uit klein gasveld Spijkenisse-Intra | GrootNissewaard.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo grootnissewaard.nl
Foto: NAM

Gaswinning uit klein gasveld Spijkenisse-Intra

  •   466 keer gelezen

Spijkenisse - In september 2018 organiseerde het ministerie van Economische Zaken en Klimaat een informatiemarkt die in het teken stond van de plannen van de NAM om vanaf de bestaande locatie aan de Papendijk gas uit een vierde, klein gasveld, te winnen.

De Spijkenisse-Oost locatie, aan de Papendijk is in 1990 aangelegd. De eerste put is in 1990 geboord en er wordt met drie putten dagelijks circa 200.000 m3 gas gewonnen. Dat is voldoende om ongeveer 50.000 huishoudens van warm water en van een warm huis te voorzien. In totaal produceert NAM in Nederland ongeveer 30% van de Nederlandse energievoorziening.

Het nieuwe gasveld, Spijkenisse-Intra, dat met een boring nog moet worden aangetoond, is erg klein en ligt tussen de velden waar de NAM al sinds 1990 aardgas uit wint.

In september 2018 organiseerde het ministerie van Economische Zaken en Klimaat een informatiemarkt. Hier bleek dat inwoners vooral vragen hadden over mogelijke bodemdaling.

Onderzoekers van TNO gaven daar een reactie op dat de bodemdaling als gevolg van gaswinning volgens hen niet meer zijn dan 2 cm zal zijn. Per woning kan dat een verschil van maximaal 0,1 mm tussen de voor- en de achterdeur kan geven.

Met betrekking tot bodemtrilling valt dit nieuwe veld in de laagste risicocategorie en zijn er vanaf het begin van productie op deze locatie geen bevingen geregistreerd. Anteagroup concludeert ten aanzien van de bodem dat door deze extra gaswinning er geen sprake zal zijn van belangrijke gevolgen voor het milieu.

Als vervolg van de eerste informatiemarkt wordt er nu een tweede informatieavond georganiseerd in de tweede week van december 2019, omwonenden zijn per brief uitgenodigd. Hier zal meer informatie gegeven worden over de aankomende activiteiten.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768103&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Adverteren op tv? Mail ons!

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226285&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>