Afbeelding
Foto: PR

Koploper laat Spivo puntloos

Sport 418 keer gelezen

Voor de eerste keer dit seizoen stapte Spivo puntloos van het veld. Titelfavoriet Peelpush was in vier sets te sterk. Spivo kende elke set goede fases, maar de mindere fases werden door Peelpush genadeloos afgestraft. Spivo richt zich op de komende wedstrijden. Spivo had zich zo goed mogelijk voorbereid op deze lastige wedstrijd. Anouk Mijnans, Katja Milisav, Rachelle de Vos, Alicia Mijnans, Sabine van der Kuil, Megan Korpershoek en Charlotte de Graaf werden in de beginfase gelijk onder druk gezet, ondanks enkele goede scores van Rachelle de Vos. In de time-out herhaalden coaches Lennart Mijnans en Ineke 't Hart de gemaakte afspraken en het tactische plan. Alicia Mijnans kwam sterk uit de time-out en bracht Spivo weer wat dichterbij. Halverwege de set ging Spivo meer fouten maken en de gemiste kansen in aanval kwamen de Spijkenissers duur te staan. Alicia Mijnans en Megan Kopershoek pakten nog wat punten mee en vanaf de bank kwam veel energie, maar Spivo was niet bij machte om in de buurt te komen (16-25).

De beginfase van set twee leek veel op die van de eerste set. Vanaf 1-5, kwam Katja Milisav aan service en deden de voorspelers van Spivo uitstekend werk. Spivo knalde naar 6-5 en hield lang een gaatje van één tot twee punten vast. Door sterk serveerwerk nam Peelpush de leiding heel even over, maar dankzij een paar blokpunten greep Spivo het initiatief direct weer terug. Vanaf 15-15 maakte Spivo drie onnodige fouten en Maaike Mars werd ingebracht om Spivo weer in gang te trekken. Spivo herpakte zich, maar de benodigde punten op de eigen opslag die nodig waren om het gat te dichten, kwamen er niet (21-25).

Met een killblock van Rachelle de Vos begon Spivo sterk aan het derde bedrijf. Daarna was het woord weer aan Peelpush, vooral omdat ze goed verdedigden. De rallypass bij Spivo was dusdanig slordig dat niet het spel gespeeld kon worden dat nodig was om Peelpush pijn te doen. Vanaf 8-12 ging de blokkering weer beter lopen en kwam men terug tot 14-14. Net als in de vorige set kende Spivo juist nu een dipje, waar Peelpush goed gebruik van maakte. Spivo was niet dodelijk genoeg en verloor deze set met 18-25.

Spivo ging vol goede moed de vierde set in. Het verschil bleek echter te groot en het werd 19-25. Peelpush strafte deze wedstrijd nagenoeg alle fouten van Spivo af. Om een set te pakken had Spivo het goede niveau dat soms gehaald werd, langer vast moeten houden. Ook de supporters concludeerden dat er zeker niet slecht gespeeld was, soms verlies je gewoon van een beter team. Spivo richt haar vizier op volgende week. Dan reizen de dames af naar het Gelderse Wijchen voor het treffen met Trivos.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant