Simonshaven kon het zaterdag na rust niet meer bolwerken en verloor het duel met VV Pernis met 1-3. Archieffoto: Peter de Jong

Simonshaven kan het na rust niet bolwerken tegen Pernis

Sport 456 keer gelezen

Simonshaven – VV Simonshaven deed het zaterdag lange tijd goed in het duel tegen VV Pernis, maar zag na rust dat de tegenstander toch met de winst aan de haal ging aan de Schuddebeursedijk. De gasten wonnen het duel met 1-3 (0-0).

Simonshaven wist na de thee op voorsprong te komen, nadat Murgil Weezer onderuit werd gehaald, kreeg men een strafschop, die werd benut door Björn Jeurissen. Simonshaven speelde al met een man minder na een rode kaart in de eerste helft van Keanu Wilson. Vervolgens werd het snel 1-1 en 2-1 en kort voor tijd besliste VV Pernis het duel definitief vanaf elf meter.

Goed gedaan
Ondanks de nederlaag was trainer Peter Hoek van Simonshaven niet ontevreden over het vertoonde spel. 'We liepen na een half uur met tien man. Een overtreding die geel zou zijn bij een treffer, en nu dus rood werd omdat ze niet scoorden, zo vond de scheidsrechter. Dan komen we twintig minuten voor tijd op voorsprong en staan ze vrijwel direct gelijk. We vinden het dan lastig om de concentratie vast te houden en dat is zonde', was de visie van trainer Peter Hoek. Komende zaterdag wacht een zware opgave voor Simonshaven, als de ploeg tegen GOZ speelt. De ploeg uit de Hoeksche Waard is de koploper in de vierde klasse I.