Afbeelding
Foto: Staatscourant

PVV wil nulmetingen voorafgaand aan gasboringen

Politiek 854 keer gelezen

Spijkenisse - Naar verwachting beginnen eind november de eerste werkzaamheden op locatie ten behoeve van de gaswinning Spijkenisse-Intra. In januari vindt de opbouw van de boortoren en de proefwinning plaats.

De PVV heeft  haar zienswijze op de gaswinning  al op 16 oktober 2018 in Groot Nissewaard  beschreven en deze is bijna één op één door het College overgenomen.

Nu de boringen helaas doorgang vinden is het voor de PVV belangrijk de burgers te beschermen tegen mogelijke materiële en immateriële schade. Het ligt in de bedoeling dat de burgers niet een jarenlang traject in gaan met de onzekerheid of hun schade wel vergoed gaat worden zoals in Groningen.

In Groningen geldt de omgekeerde bewijslast, dat wil zeggen dat de schade aan een pand in een gaswinningsgebied per definitie is veroorzaakt door gaswinning. De NAM moet met bewijzen komen als zij denkt dat dit anders is. Deze omgekeerde bewijslast geldt niet voor andere gebieden. Daar moeten gedupeerden ZELF bewijzen dat hun schade veroorzaakt is door boringen. Daarom is het uiterst belangrijk dat de staat van en woning juridisch is vastgelegd via een nulmeting, zodat bij latere schadeclaims geen discussie ontstaat.

Anita Verweij heeft al sinds oktober 2018 contact hierover met de Haan Advocaten in Groningen die de Stichting WAG (Stichting Waardevermindering door Aardbevingen Groningen) vertegenwoordigt en de NAM aansprakelijk stelt voor de waardevermindering onroerend goed en immateriële schade voor gedupeerden. Zij heeft naar de mogelijkheid gevraagd een protocol op te stellen om eventuele schade zoveel mogelijk te waarborgen aan het begin van het traject. De Haan Advocaten heeft toegezegd hier ondersteuning aan te kunnen verlenen.

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant