Ook de wethouders plantten een boom.
Ook de wethouders plantten een boom. Foto-Ok.nl / Rene Bakker

40 Bijzondere bomen in het Momentenbos geplant

Actueel 1.609 keer gelezen

Hekelingen – Vanmiddag werden maar liefst 40 bijzondere bomen in het tussen de Gaddijk, Toldijk en VV Hekelingen gelegen Arboretum geplant. Inwoners van Nissewaard kunnen bijvoorbeeld ter herinnering aan een dierbare, de geboorte van een (klein)kind of een ander belangrijk moment, mijlpaal of herinnering in hun leven, in dit deel van recreatiegebied de Uitwaayer een momentenboom kopen en planten.

Burgemeester Van Oosten was bij de aanplant aanwezig. Hij sprak voorafgaand hieraan het met schoppen en laarzen uitgeruste gezelschap toe en plantte daarna samen met de wethouders uit het college een Goudbeuk. Bewonersgroep Waterland plantte een heel eind verderop in het Arboretum een jonge IJzerhoutboom. De bewonersgroep vierde dit jaar haar 30-jarig bestaan en kreeg ter gelegenheid van dit jubileum van de gemeente Nissewaard een boom in het Momentenbos cadeau, die dus vandaag door enkele (bestuurs)leden geplant werd.

Ter nagedachtenis aan het leven en de liefde van mevrouw Bep Verschoor-Brink, plantte haar familie een Prunus avium 'Plena' (Dubbele Sierkers) in het Europa-deel van het Arboretum. 'Een zelfde boom plantte mijn ouders 45 jaar geleden voor het keukenraam. Mijn moeder keek er altijd met veel genoegen naar, vooral als de boom in bloei stond', vertelde de dochter van mevrouw Verschoor bij het planten van de boom.

Verder werden ook nog onder andere een Noord-Amerikaanse Sneeuwklokjesboom, Scharlaken Eik, Himalaya Berk (beiden uit Europa) en Tibetaanse Sierkers en Kaukasische Vleugelnootboom (Azië) geplant. Alle bomen werden voorzien van een plaatje waarop de soort boom en voor welke gelegenheid deze is geplant te lezen valt. Arboretum de Uitwaayer is opgedeeld in de gebieden Azië, Europa en Amerika.

In het najaar van 2018 zijn de eerste 26 bomen in het Momentenbos geplant door uit andere landen dan Nederland afkomstige inwoners van Nissewaard en in maart van dit jaar werden opnieuw 25 herinnering- en momentenbomen geplant. Wie er zelf een boom wil planten kan contact opnemen via arboretumnissewaard@ziggo.nl

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant