Sint Sjoerd ontving gisteren zelf een cadeau.
Sint Sjoerd ontving gisteren zelf een cadeau. Foto-Ok.nl / Rene Bakker

Nissewaardpenning voor Sint Sjoerd Noordenbos

Actueel 473 keer gelezen

Heenvliet – Sjoerd Noordenbos ontving gisterenmiddag uit handen van burgemeester Van Oosten de Nissewaard penning. De Heenvlieter is al 27 jaar letterlijk het gezicht van de Sinterklaas intocht in Heenvliet en maakte gisteren in die hoedanigheid voor de laatste keer zijn entree in het dorp.

Na afloop van het op de intocht volgende kinderfeest in sporthal Kam Lung, werd hulp-Sinterklaas Noordenbos zelf verrast met een cadeau. Te midden van zijn vrouw andere familieleden én alle pieten, nam hij de Nissewaardpenning en bijbehorende oorkonde in ontvangst.

Elk jaar zorgde Sjoerd Noordenbos er samen met alle ander vrijwilligers van de OVS (de vereniging die activiteiten voor kinderen in Heenvliet organiseert) voor, dat de kinderen uit het dorp op een heel leuke en steeds weer andere manier een onvergetelijke intocht en feestmiddag konden beleven met Sint en zijn pieten.  Zo kwam hij de eerste twintig jaar aan met de boot en maakte hij de laatste jaren met een brandweerauto, oldtimer of ander ludiek vervoermiddel zijn opwachting op de Markt. Gisteren reden de Goedheiligman en zijn vele pieten op een tractor met aanhanger Heenvliet binnen.

Sjoerd was naast (hulp) Sinterklaas bij de jaarlijkse intocht in Heenvliet ook vrijwilliger op de basisschool van zijn kinderen. Op basisschool de Tweespan was hij eveneens Sinterklaas. Als zodanig is hij tevens op bezoek geweest bij de bejaardensoos en heeft hij het boodschappencentrum in Heenvliet opgevrolijkt. Al die jaren heeft hij zo'n 250 Heenvlietse kinderen thuis bezocht en cadeautjes uitgedeeld. Vanaf volgend jaar wil Sjoerd Noordenbos het feest anders gaan meemaken. Hij is het afgelopen jaar opa geworden van zijn derde kleinkind, en hoewel de andere twee niet beter weten dan dat opa de 'echte' Sinterklaas is, wil hij vanaf nu toch het sinterklaasfeest van de andere kant bekijken.

De Nissewaardpenning wordt toegekend door het college van burgemeester en wethouders. Deze wordt uitgereikt aan Nissewaarders die zich langere of kortere tijd of incidenteel of op een bijzondere manier onderscheiden hebben. De bronzen penning wordt niet bij vaste gelegenheden, maar regelmatig en door het hele jaar heen toegekend en uitgereikt. Iedereen kan iemand voor deze onderscheiding voordragen. Dit kan worden kenbaar gemaakt bij het kabinet/secretariaat van de burgemeester.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant