Familie en vrienden waren bij de uitreiking aanwezig.
Familie en vrienden waren bij de uitreiking aanwezig. Foto-Ok.nl / Rene Bakker

Koninklijke onderscheiding voor Fluisterboot vrijwilliger Dik Benne

Actueel 527 keer gelezen

Zuidland – Dik Benne, een van de drijvende krachten achter de stichting Fluisterboot Voorne-Putten, kreeg vanmiddag door burgemeester Van Oosten een Koninklijke onderscheiding opgespeld. De volkomen verraste Benne werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Onder het mom van een op deze middag georganiseerde familiedag, werd hij naar het ontvangstgebouw bij de aanlegplaats van de nieuwe Bernisse Fluisterboot aan de Veerdam gelokt. 'Daar aangekomen begonnen hij al een beetje argwaan te krijgen, toen er ook andere vrijwilligers van de Fluisterboot aanwezig bleken te zijn', vertelde Dik's zus, die ook in het complot zat.

Sinds 1999 vervult Spijkenisser Dik Benne (71) diverse functies als vrijwilliger bij stichting Fluisterboot Voorne-Putten. Zo houdt hij zich bezig met het regelen en uitvoeren van onderhoud en reparatiewerkzaamheden aan zowel de fluisterboot als bij de afmeerlocaties. Tijdens de winterperiode regelt hij transport naar een opslaglocatie waar hij ook zelf het noodzakelijk groot onderhoud aan de fluisterboot verricht. Dik Benne denkt mee over nieuwe activiteiten en waar mogelijk zorgt hij voor de uitvoering daarvan. Sinds 2016 is hij betrokken bij het nieuwe Bernisse fluisterboot project, met name voor de technische zaken voor het ontwerp van de nieuwe boot. Daarbij bedacht hij ook de mogelijkheid om de zitplaatsen indeling zo te kunnen aanpassen dat ook een rolstoelgebruiker mee kan varen.

Dik Benne nam eveneens de werkzaamheden aan het gebouw en aanlegplaats van de nieuwe Bernisse locatie voor zijn rekening.Verder dacht hij mee en deed voorstellen voor inspirerende vaarroutes van de fluisterboot via de Brielse Maas naar Brielle en is Dik eveneens vrijwilliger als schipper op de fluisterboot van stichting rondvaart Schiedam.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant