Er was een speciale kraan nodig om de boom te kunnen plaatsen. Foto: Foto-OK.nl
Er was een speciale kraan nodig om de boom te kunnen plaatsen. Foto: Foto-OK.nl Foto: Foto-Ok.nl

Mammoetboom in de spotlights

Algemeen 949 keer gelezen

Spijkenisse - Gisteren rond het middaguur is de Mammoetboom geplaatst op de rotonde van het Baljuwplein.

De boom werd vanaf de weg met behulp van een speciale hijskraan op zijn plaats gezet. Door de boom een stukje te verplaatsen, gaf wethouder Mijnans symbolisch het startsein voor de werkzaamheden op het plein.

Biodiversiteit
De 16 meter hoge boom staat voor meer groen in de stad en is de eerste fase van de nieuwe inrichting. Om de boom heen wordt het plein ecologisch aangelegd, met vaste planten, siergrassen, bloembollen en zwerf- en rivierkeien om zo ook een biodiversiteit van insecten mogelijk te maken.

Verlichting
Behalve bloemen en planten, komt er ook verlichting op het plein. Deze is rond 1 december klaar en moet meer warmte en sfeer toevoegen aan de entree. Tot 10 december wordt de boom oranje verlicht, in het kader van Orange the World, waarmee aandacht voor gevraagd voor de strijd tegen Geweld tegen Vrouwen. Ook op Koningsdag zal de boom oranje verlicht zijn, terwijl op Bevrijdingsdag de boom in rood, wit en blauwe verlichting wordt gezet.

Verkeershinder
Vanwege de werkzaamheden is er van 10.00-15.00 uur één rijbaan op de rotonde afgesloten. De werkzaamheden duren t/m 29 november.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant