Dijkgraaf Doornbos (l) en stadsdichter Mack (r) onthulden de gedenkplaat bij de Van Oldebarneveltboom.
Dijkgraaf Doornbos (l) en stadsdichter Mack (r) onthulden de gedenkplaat bij de Van Oldebarneveltboom. Foto-Ok.nl / Rene Bakker

Johan Van Oldebarneveltboom in Uitwaayer

Actueel 494 keer gelezen

Spijkenisse – Aan de Johan van Oldebarneveltweg nabij waterzuivering Berenplaat in recreatiegebied de Uitwaayer, werd onlangs een boom geplant. Dit ter nagedachtenis aan dijkgraaf, landsadvocaat en raadspensionaris van de Staten van Holland Johan van Oldebarnevelt, die dit jaar precies 400 jaar geleden is overleden. Hij werd beschuldigd van hoogverraad en op 13 mei 1619 in Den Haag onthoofd.

Op initiatief van burgemeester Van Oosten onthulden Hollands Delta waarnemend dijkgraaf Gerard Doornbos en Nissewaards stadsdichter Kevin Mack vanmiddag bij de Van Oldebarneveltboom een gedenkplaat, met daarop een speciaal voor deze gelegenheid door Mack geschreven gedicht. Ook de wethouders Mijnans, Hamerslag en Soeterboek en leerlingen van groep zes van basisschool De Akkers waren bij de onthulling aanwezig.

Zij hadden eerder in de klas geleerd over wie Van Oldebarnevelt was en wat hij voor Nederland betekend heeft. Stadsdichter Mack was vanochtend op De Akkers aanwezig om de scholieren te vertellen over poëzie en te laten kennismaken met het maken van gedichten. Vervolgens mochten zij ieder een zogenaamd 'elfje', een kort krachtig gedicht bestaande uit elf woorden in vijf dichtregels maken. De mooiste twee daarvan werden door de makers Delano en Oskar, eveneens bij de gedenkboom voorgelezen.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant