Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Miniconferentie FSS

Algemeen 615 keer gelezen

Spijkenisse - De Federatie Spijkenisse Samen is een samenwerkingsverband van migrantenorganisaties die actief zijn binnen de gemeente Nissewaard. Vandaag houden zij een miniconferentie, waarbij zij niet alleen informatie uitwisselen, maar ook kijken of ze nog wel voldoen aan het doel dat ze zichzelf 15 jaar geleden hebben gesteld. De maatschappij is veranderd en daar hebben ook de verenigingen/stichtingen mee te maken. In 2005 waren er 16 organisaties aangesloten bij de FSS, nu nog slechts tien waarvan enkelen heel klein zijn. Jongeren hebben andere interesses en sluiten zich niet aan bij de organisaties die zich inzetten voor participatie dus er zal actief aan ledenwerving gedaan moeten worden. De deelnemers aan de miniconferentie willen zich ook inzetten voor nieuwkomers, hen op weg helpen en zich bezighouden met maatschappelijke vraagstukken zoals radicalisering en polarisering. Velen houden themabijeenkomsten voor hun leden over maatschappelijke onderwerpen maar ook wordt de eigen cultuur in ere gehouden.

Eerder vanmiddag ondertekenden de FSS en de gemeente een convenant waarin de afspraken werden vastgelegd.  Het is immers belangrijk om te weten wat de gemeente van de FSS verwacht, maar ook omgekeerd. De besturen zijn enthousiast en willen graag allerlei activiteiten organiseren, maar daarvoor is het wel belangrijk dat ze ook in het weekend toegang hebben tot een wijkcentrum of andere ruimte. 

Burgemeester Van Oosten bezocht de miniconferentie kort om kennis te maken met de diverse organisaties en zich te laten informeren over de activiteiten die ze organiseren. Tijdens zijn bezoek kreeg hij een rapport uitgereikt met daarin de gegevens van alle aangesloten verenigingen, waarvan een aantal ook een high five tegel ontving.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant