De uit Brazilië afkomstige Wilson heeft zijn heftruckcertificaat gehaald.
De uit Brazilië afkomstige Wilson heeft zijn heftruckcertificaat gehaald. Foto: Foto-Ok.nl

Voorne-Putten Werkt Presenteert

Algemeen 1.719 keer gelezen

Spijkenisse - Onder de naam Voorne-Putten Werkt Presenteert organiseerde Voorne-Putten Werkt gisteren een drukbezochte banenmarkt voor werkzoekenden in Spijkenisse en omgeving.

Op deze dag presenteerden ruim 20 werkgevers hun bedrijf aan 1000 uitgenodigde werkzoekenden.

De bezoekers konden niet alleen kennismaken met de bedrijven, maar er waren ook diverse organisaties aanwezig waar men informatie kon krijgen over werk, scholing en vacatures. Voor de werkgevers was duidelijk dat de werkzoekenden die de banenmarkt bezochten, enorm gemotiveerd waren. Het enige obstakel was in sommige gevallen de afstand tot het bedrijf. Want hoe kom je zonder auto op de Maasvlakte. Alle betrokken partijen denken daar wel over na, want het doel is toch om de mensen uit de uitkeringssituatie te houden.

Een belangrijk onderdeel van de dag was de presentatie van de zeven leerlijnen die Voorne-Putten Werkt heeft om mensen te helpen een stap te kunnen zetten naar een baan. Geïnteresseerden konden op verschillende locaties kennis maken met deze opleidingen en eventueel direct inschrijven. Deelnemers aan de leerlijn Chauffeurs brachten de werkzoekenden met busjes naar de juiste plek.Bij de leerlijn Logistiek stond een vorkheftruck klaar, waar werkzoekenden in plaats konden nemen. Belangstellenden voor de leerlijn Horeca brachten een bezoek aan de Watertuin, partner bij deze opleiding. Het terrein van Groen & Schoon stond open voor mensen die belangstelling hadden voor groenonderhoud. Op de hoofdlocatie kono.a. een proefles VCA gevolgd worden en moeders met kinderen konden bij het Steunpunt Studerende Moeders terecht voor informatie over hun mogelijkheden.

Voorne-Putten Werkt directeur Patrick van Uitert reikte 's morgens diploma's uit aan de deelnemers die de leerlijn Schoonmaak met goed gevolg hebben afgerond. Wethouder Igor Bal nam de uitreiking van de certificaten aan de geslaagden van de leerlijn Logistiek voor zijn rekening. Twee kandidaten hebben hun heftruckcertificaat behaald en kunnen daarmee makkelijker een baan vinden. Ook reikte Igor Bal de praktijkverklaring uit aan Mahmoud die bij de Watertuin zijn opleiding met succes had afgerond. De Watertuin verlengt graag de samenwerking met Voorne Putten Werkt en het Albeda om zo mensen ervaring op te laten doen in de horeca. Mahmoud heeft aan zijn opleiding in ieder geval een vaste baan overgehouden.

Wethouder Bal kijkt met tevredenheid terug op de dag. 'We kunnen het niet alleen en hebben de samenwerking met inwoners en ondernemers nodig om te zorgen dat mensen aan het werk kunnen. Daarom pushen we de mensen niet alleen om aan het werk te gaan, maar bieden we ze ook opleidingen aan om die baan te kunnen vinden. We laten ze niet aan hun lot over.'

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant