De peuters gleden hun nieuwe speelzaal in.
De peuters gleden hun nieuwe speelzaal in. Foto: Foto-OK.nl

Peuters het Hommeltje spelen in nieuwe peuterkleutervleugel

Actueel 530 keer gelezen

Spijkenisse - Vandaag is het feest bij peuterdagopvang het Hommeltje. De peuters mochten vanochtend namelijk voor het eerst gaan spelen in een nieuw lokaal dat in de herfstvakantie werd ingericht in de peuterkleutervleugel van basisscholen de Bron en De Toermalijn.

Vanmorgen werden de kleintjes met een door kleuters gevormde erehaag verwelkomd en mochten ze daarna via een glijbaan hun nieuwe speellokaal inglijden.

CBS De Bron, OBS De Toermalijn en peuteropvang Het Hommeltje aan de Vlasdreef hebben de intentie om door intensief samen te werken tot een nieuwe wijkschool te komen. Dat is twee jaar geleden begonnen met een gezamenlijk feest met de Koningsspelen. De kleutergroepen van beide scholen en peuteropvang zitten sinds het einde van vorig schooljaar in één vleugel van het gebouw. Leidsters en leerkrachten hebben ondertussen hard gewerkt aan een doorgaande ontwikkelingslijn van de twee tot zesjarigen.

Met de nieuwe indeling en samenwerking willen de scholen en peuteropvang organisatie Smallsteps waartoe het Hommeltje behoort, alle kinderen in de wijk op deze manier zo goed als mogelijk is voorbereiden op de basisschool. Ook de bovenbouwgroepen van de beide scholen zitten samen in een vleugel. De Bron en De Toermalijn tellen 270 leerlingen en bij het Hommeltje spelen 16 peuters.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant