Afbeelding
Foto: M. de Haas
Uw lokale ondernemer

Trouwen in Heenvliet: Historisch landgoed maakt de grote dag compleet

Algemeen 1.580 keer gelezen

Heenvliet - Op de Markt in Heenvliet valt vrijwel direct het oog op de grote witte gevel van het Ambachtsherenhuis. Slechts een enkeling weet dat achter de gevel twee woonhuizen zijn te vinden.

In de woning op de hoek is het mogelijk om voor de wet het ja-woord uit te spreken. De andere woning is het echte Ambachtsherenhuis, waar Heleen Lamaison van den Berg, de moeder van de huidige ambachtsheer woont. Heleen ontvangt met alle plezier bruidsparen die een receptie willen geven in het Ambachtsherenhuis of de daarbij behorende tuin. Afgelopen zomer is hier een terras gerealiseerd, dat via een authentieke poort in verbinding staat met de Hoecksack. Een grotere receptie behoort bij mooi weer dus zeker ook tot de mogelijkheden.

Ook biedt het landgoed de mogelijkheid tot het maken van bruidsfoto's. Dat kan uiteraard in de privétuin, die enkel via de grote poort op de Markt toegankelijk is, maar ook in de tuin rondom de ruïne. Ruïne Ravesteyn was in de middeleeuwen de woning van de ambachtsheer van Heenvliet.

Naast het Ambachtsherenhuis is op het landgoed ook het Koetshuis te vinden. Heleen: 'In vroeger tijden was het inderdaad het koetshuis, wij hebben het destijds verbouwd zodat mijn schoonmoeder op het landgoed kon blijven wonen en wij haar konden verzorgen toen ze bedlegerig werd.' Na haar overlijden is de woning geheel opgeknapt en met behoud van historische elementen omgebouwd tot een klein appartement dat gehuurd kan worden. Voor een bruidspaar maakt dit appartementje de trouwdag helemaal af want zo is het voor de bruid mogelijk om na de plechtigheid en voor het feest de make-up even bij te werken of een andere japon aan te trekken nadat de foto's zijn gemaakt.

Voor meer informatie over de mogelijkheden om de trouwdag plaats te laten vinden op het landgoed van de ambachtsheer, kan contact opgenomen worden met bedrijfsleider Elmar de Ruiter, 06-11195210.

Tijdens de beeldentuin die ieder jaar rondom de ruïne wordt georganiseerd, is de privétuin ook te bekijken. Daarbuiten is het mogelijk om een rondleiding te krijgen van Heleen, maar enkel op afspraak. Die rondleiding kunt u desgewenst besluiten met een kopje thee of koffie. Daarnaast zijn er ook wel ontvangsten van kleine gezelschappen, die onder het toeziend oog van één van de voorouders van gedachten kunnen wisselen.

De opbrengst van de rondleidingen en bruiloften wordt gebruikt voor het onderhoud van zowel de woning als de tuin, die onlosmakelijk bij elkaar horen. 'Ik wil het landgoed behouden voor de volgende generatie en het mooier overdragen dan wij het kregen.'

Ambachtsherenhuis Heenvliet
Markt 11
3218 AM Heenvliet
06-11195210
www.trouweninheenvliet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant