Afbeelding
Foto: M. de Haas
Uw lokale ondernemer

Bouman Tandtechniek: Allround tandtechnisch laboratorium voor een gezonde lach

Actueel 2.109 keer gelezen

Spijkenisse - Bouman Tandtechniek is een tandtechnisch laboratorium, dat zich bezig houdt met alle facetten van de tandtechniek. Of het nu gaat om een kroon, brug, implantaat of volledig kunstgebit.

Chris Bouman was al tandtechnieker, maar het was zijn zoon Robert die 30 jaar geleden met het familiebedrijf begon. 'Op de zolder in Vogelenzang', vertelt Wesley Bouman, die de derde generatie tandtechnieker vormt. Robert werkte bij een laboratorium waar hij zich specialiseerde in kroon- en brugwerk, maar hij wilde meer en zo ontstond in 1988 zijn eigen laboratorium op zolder onder de naam Tandtechnisch Laboratorium R. Bouman. Opa Chris heeft overigens nog wel meegewerkt in het bedrijf.

Na een jaar bleek de zolder toch te klein te zijn en het bedrijf verhuisde naar de Oberonweg. Inmiddels zit het al weer 19 jaar op de Theemsweg. Chris sloeg de eerste paal van het pand dat geheel naar eigen ideeën was ontworpen. Rond de tijd dat Wesley bij de firma kwam, is het pand ingrijpend verbouwd zodat er nu naast een laboratorium ook een behandelkamer is. Wesley is niet alleen erkend tandprotheticus, hij heeft zich ook gespecialiseerd in protheses. Kort geleden is er nog een aparte kamer gerealiseerd waar patiënten ontvangen worden die problemen hebben met hun kunstgebit. 'Je bent al niet blij als bijvoorbeeld je kunstgebit is gebroken, laat staan als je het dan in de wachtkamer uit je mond moet halen. Dat kan nu dus in een aparte ruimte.' Op de bovenste etage van het pand bevindt zich een tandartsenpraktijk.

Bouman Tandtechniek werkt samen met de meeste tandartsen in de regio, maar u kunt ook zonder verwijzing van uw tandarts een afspraak maken. Wesley ontvangt u vervolgens in een volledig ingerichte behandelkamer. 'Het eerste consult is gratis. Dan kijk ik wat het probleem is en bespreek ik de opties die er zijn', legt Wesley uit. 'Meestal komen we wel tot een oplossing want er zijn gewoon heel veel mogelijkheden.' Bij Bouman Tandtechniek vindt het hele proces plaats, van het maken van de afdruk tot het plaatsen van het gebit. Kronen en bruggen worden geleverd aan de tandartsen. Ook voor de sportievelingen onder de lezers, er worden ook hockeybitjes op maat gemaakt. Dat speelt toch stukken fijner dan met de one size bitjes die bij sportzaken verkrijgbaar zijn.

Het maken van de tandtechnische producten geschiedt veelal nog met de hand. Toch wordt het ambachtelijke werk gedeeltelijk overgenomen door de computer. 'We scannen afdrukken in en kunnen met de computer zo een goed passende kroon, brug etc. maken. Ook hebben we inmiddels een 3D printer in het laboratorium staan.' Het laboratorium bestaat uit twee delen, gescheiden door een glazen wand. Op die manier kunnen kronen en bruggen gemaakt worden in een stofvrije omgeving. Dit is het domein van Robert en zijn collega.

Bouman Tandtechniek
Theemsweg 21
3201 LT Spijkenisse
0181-676611
www.boumantandtechniek.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant