Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl
UW LOKALE ONDERNEMER

Docenten Centrum voor de Kunsten Spijkenisse: 'Muzikaal ondernemen in Nissewaard'

Actueel 825 keer gelezen

Spijkenisse - Een behoorlijk aantal muzikale ondernemers heeft in het centrum van Spijkenisse een lespraktijk in de muziek. Vanuit die praktijk geven zij kinderen, jongeren en volwassenen les in muziekinstrumenten, zang, songwriting, DJ/mixing en veel meer.

De ondernemers zijn gehuisd in Centrum voor de Kunsten Spijkenisse (CVDKS). Daar huren ze lesruimten met bijbehorende instrumenten en apparatuur. Het Centrum voor de Kunsten Spijkenisse let er op dat de docenten die er les geven een muziekvakopleiding hebben gevolgd en ervaring hebben in de concertpraktijk.

Op bijgaande foto zie je slechts een deel van de ondernemers. Zij hebben namelijk naast deze lespraktijk hun praktijken in Rotterdam en omstreken. Verder werken ze, zonder uitzondering, op podia in binnen- én buitenland als solist of als onderdeel van een orkest of gerenommeerde bands. Ook werken verschillende van hen in professionele muziekstudio's.

DJ Mike Swith draait op festivals en feesten en heeft inmiddels ruim ervaring opgedaan om dat goed over te brengen. Pianiste Annemarie van Efferen runt één van de grootste praktijken binnen CVDKS en haar betrokken manier van lesgeven wordt zeer gewaardeerd. Willemijn van Helden (zang), ook bekend als artieste 'Willow Mae', runt in CVDKS 'Singspire', waarvoor zij ook docenten Gabriëlle, Mirre en Charleen inzet. Fluitiste Katarina Banusiç, (het podium is haar tweede huis) geeft dwarsfluit- en blokfluitlessen op heel prettige wijze. Sacha Baars (viool), Josée Meijer en Nynke de Jong (zang) zien elkaar vaak tijdens concerten en nemen hun ervaringen met enthousiasme mee in de lessen. Rik van Boeckel (djembé en Afropercussie) is al sinds 2001 docent in CVDKS. Zijn jarenlange muzikale en literaire worden meegenomen in de praktijk.

Brian Kruit en Bas Vosselman nemen de gitaarlessen voor hun rekening, terwijl basgitaar- en contrabaslessen worden gegeven door Erik Versluis. De hele gitaarsectie is actief in het circuit van bands en studiomuzikanten. En, laatste, maar zeker niet de minste: Jan Pohl (drums en slagwerk) was tijdens het SpijkenisseFestival drummer bij Tim Akkerman en hij is net terug van een tweeweekse tour naar Nashville. Al deze ondernemers geven graag en goed les in het CVDKS!

Bij deze ondernemers is het uiteraard mogelijk een proefles te volgen; sommigen doen dat gratis, anderen rekenen daar een bedrag voor. De lessen zijn er van jong tot oud en kunnen individueel, als duo of in een groep gevolgd worden.

Meer informatie en/of contact met één van deze ondernemers? Ga naar www.cvdks.nl/muziek.html

Centrum voor de kunsten Spijkenisse
Nieuwstraat 83
3201 EE Spijkenisse
0181-652250
www.cvdks.nl/muziek.html

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant