De eerste woningen zijn gesloopt. Foto: Maasdelta.
De eerste woningen zijn gesloopt. Foto: Maasdelta. Foto: Maasdelta

De eerste woningen in Sterrenkwartier zijn gesloopt

Actueel 1.939 keer gelezen

Spijkenisse - De sloop van de 140 woningen uit fase 1 (Uranusstraat 42-64, Kometenstraat 2-24, 28-42) van Sterrenkwartier Hoog is vandaag van start gegaan.

In augustus is het sloopterrein ingericht en zijn de voorbereidingen voor de sloop begonnen. Hierbij zijn onder andere asbesthoudende onderdelen gesaneerd en de her te gebruiken materialen, zoals hout en dakbedekking, verwijderd.

Nu de voorbereidingen zijn afgerond, zijn de grove sloopwerkzaamheden gestart. Deze worden uitgevoerd door Van Zundert Sloopwerken uit Rijswijk. Het afbreken van de flats gebeurt gefaseerd met behulp van een sloopkraan. De aannemer neemt maatregelen om geluidshinder en stofoverlast te beperken. Als het proces volgens plan verloopt, worden de sloopwerkzaamheden in januari 2020 afgerond. Daarna volgt het bouwrijp maken van de grond.

De nieuwbouwwerkzaamheden starten in het eerste kwartaal van 2020. Op de locatie worden straks 51 huurwoningen en 28 koopwoningen gebouwd. Aannemingsbedrijf ABB bouwt de nieuwe woningen. De verkoop verloopt via ABB, kijk voor meer informatie op www.stellanova-spijkenisse.nl. Een half jaar voor de oplevering van de huurwoningen, biedt Maasdelta deze aan via www.woonnetrijnmond.nl.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant