Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl
Zomaar een Nissewaarder

Jos Verhoeven

Actueel 846 keer gelezen

Op 11 oktober was het Coming Out Day waarmee wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor het 'uit de kast komen' voor seksuele geaardheid of genderidentiteit. Ook op het stadhuis in Spijkenisse wapperde de regenboogvlag. Nissewaard is sinds oktober 2018 een Regenbooggemeente en heeft zich daarmee gecommitteerd aan het bevorderen, uitdragen en zichtbaar maken van LHBTIQ acceptatie.

Jos Verhoeven is sinds begin vorig jaar gemeenteraadslid voor ONS. Hij diende enige tijd na zijn benoeming een motie in, om op een prominente plek in de gemeente een regenboog zebrapad aan te leggen. 'Om Regenbooggemeente te worden moest een plan worden ingediend waaraan de bijbehorende subsidie vanuit het ministerie van OCW zou worden besteed. Ik vond het belangrijk dat dit vooral ook zichtbaar zou worden gemaakt.' Deze eerste door Jos daarover ingebrachte motie werd unaniem aangenomen, waarna in juli van dit jaar het Regenboog zebrapad (foto) op de Raadhuislaan voor het stadhuis werd aangelegd.

Werken en wonen
De 34-jarige Jos Verhoeven groeide op en woont samen in Spijkenisse. Hij volgde bij het Zadkine College de opleiding ondernemend manager en ging daarna als verkoper aan de slag in De Bijenkorf in Rotterdam. Hoewel hij zichzelf daar ontwikkelde en er veel heeft geleerd, sloeg hij toch na enige tijd een andere weg in en werd klantadviseur bij een grote financiële instelling. Vanwege de toenmalige bankencrisis was een nieuwe stap noodzakelijk. Hij vond een nieuwe uitdaging bij kledingwinkel Jack & Jones waar hij opklom tot filiaalmanager. Later kwam hij terecht bij z'n huidige werkgever Nespresso.

Raadslid
Nissewaard was en is nog altijd 'zijn' stad. 'Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in wat er in de stad gebeurd, in de ontwikkeling, de architectuur.' Toen hij in het Centrum ging wonen raakte hij in gesprek met buurman Matthijs Bosma van ONS. Deze nodigde hem in 2017 uit voor het bijwonen van een fractievergadering. 'Ik had aanvankelijk helemaal geen politieke interesse, maar wilde wel enorm graag iets voor Nissewaard betekenen. Na ook een commissie- en raadsvergadering te hebben bijgewoond, begon het toch te kriebelen en zag ik dat ik zo kon meepraten en bijdragen aan de verbetering van onze stad.' Vervolgens ging het snel: Jos kwam voor ONS op de kieslijst van de gemeenteraadsverkiezingen, werd verkozen als één van de 14 ONS raadsleden, zit in de commissie Leefomgeving en is partijwoordvoerder over centrumzaken.

Benaderbaar
'Mijn ambitie ligt bij het verbeteren van de leefomgeving. Ik wil uitdragen hoe mooi onze stad is en draag daaraan graag bij. Dat zit vaak in kleine dingen, maar ook voor duurzaamheid, groen en veiligheid zet ik mij waar mogelijk in.' Jos wil benaderbaar zijn, een luisterend oor bieden aan inwoners en heeft daarom een eigen Facebookpagina: JosVerhoevenONS waarop men kan reageren. Daarnaast beheert hij ook de uitingen van zijn partij op sociale media en is drie avonden per week met politiek bezig. 'Een druk leven, maar het geeft ook veel voldoening en energie.'

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant