Afbeelding
Foto: JK

Minder regeerders

Column 393 keer gelezen

Vreemd dat boeren vaak geassocieerd worden met wat lummelig gedrag of gewoontes, het zijn gewoon mensen die vaak slimmer zijn dan wij stadslui, al ben ik eigenlijk ook een afstammeling van een dorpsbewoner.
'Ze boeren goed', 'boerenpummel' 'Je lijkt wel een boer' enzovoort, vaak worden boeren negatief neergezet. Maar als er geen boeren zouden zijn, wat eten we dan vandaag? Ik denk dat je nog beter zonder het Kabinet kunt dan zonder boeren. Vroeger, toen ons land nog maar 5 miljoen inwoners had ging het echt op z'n boers, de stront van de beesten pleurde men maar ergens neer, de varkens vraten uit de trog, die gevuld werd door de schillenboer en de koeien zochten het maar uit met het gras op het grote weiland.
Inmiddels is dat allemaal 100% verbeterd, het is uitgekiend voer, stront heet nu mest en daar springt men zeer verantwoordelijk mee om. De stallen worden tot in het absurde schoon gehouden en de uitstoot van kwalijke stoffen beperkt men tot het minimale. De A4 veroorzaakt op een dag meer rotzooi dan een boer in een jaar denk ik. De enige momenten dat boeren meer uitstoot veroorzaken is als een regering dwars ligt en zich laat ringeloren door opmerkingen van 'wetenschappers', die niet verder kijken dan hun bureau groot is. Want dan gaan de boeren de hort op en trekken met hun tractoren het land in om te laten zien dat ze het niet meer pikken. Iemand in een net pak, met keurige stropdas en een vlinder doekje in het colbertjasje, weet vaak niet eens het verschil tussen een stier en koe, waarom nemen die dan van die absurde beslissingen?
Boeren zorgen voor groente, fruit, kaas, melk, en werkgelegenheid, wat is daar mis aan? Een boer beoefent een van de oudste vakken, ze bestaan al decennia lang. Zolang de boeren kunnen boeren is er geen teveel aan boeren. Minder boeren wil de regering, minder regeerders zou misschien beter en goedkoper zijn.

Reacties: jan@komawa.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant