Afbeelding
Foto: stock

VVD: Ook bij nieuw armoedebeleid moet werken lonen

Politiek 386 keer gelezen

Wat de Nissewaardse VVD betreft is niemand een leven in armoede gegund. Dat geldt zeker voor kinderen: zij mogen niet het slachtoffer worden van de financiële positie van hun ouders.

Het hebben van betaald werk is de beste manier om niet in de armoede te raken. Helaas lukt dat niet voor iedereen en wanneer iemand dan toch in de schulden of armoede raakt, dan is het de taak van de gemeente om ondersteuning te bieden.

Afgelopen raadsvergadering is het armoedebeleid voor Nissewaard door de raad aangenomen. Alleen ondersteuning voor inkomen is niet de oplossing van het probleem. 'Met dit beleid wordt er extra ingezet op het tijdig signaleren van armoede en schulden. Zorgen dat mensen financieel vaardiger worden, zodat ze weer het heft in eigen handen kunnen nemen' vertelt raadslid Angelique Twisker. 'Belangrijk vinden we dat werken moet lonen. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat als je alle Nissewaardse minimavoorzieningen bij elkaar optelt, gezinnen er financieel beter af zijn dan gezinnen die rondkomen van een modaal inkomen.' De VVD heeft aangegeven dat hier nog onvoldoende zicht op is. 'Goed om van de wethouder te horen dat het huidige armoedebeleid hier op getoetst gaat worden. want werken is de beste manier om uit armoede te komen of armoede te voorkomen!'

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant