SC Olympia won zaterdag de derby met ZKV uit Zuidland, het werd 10-9 voor de ploeg uit Spijkenisse.
SC Olympia won zaterdag de derby met ZKV uit Zuidland, het werd 10-9 voor de ploeg uit Spijkenisse. Foto: Peter de Jong

SC Olympia wint korfbal derby met ZKV nipt

Sport 931 keer gelezen

Spijkenisse – De korfbal ontmoeting van Nissewaard in de vierde klasse tussen SC Olympia en het Zuidlandse ZKV is zaterdag geëindigd in een nipte overwinning voor de ploeg uit Spijkenisse. Het team van de nieuwe coach Just Riet won het duel met 10-9 (5-5).

'Het was van onze kant slecht, maar ook het weer en de tegenstander waren slecht', vond Just Riet na de krappe zege. 'Jammer dat hij het zo ziet, ZKV moet niet worden gezien als club waar iedereen overheen kan lopen', was de visie van Arie Muis aan Zuidlandse kant.

De oefenmeesters kennen elkaar goed omdat Riet nog onder Arie Muis bij ZKV heeft gediend. 'We hadden niet het geduld om echt goede kansen te krijgen en deze te verzilveren. We hebben het in dit geval onnodig spannend gemaakt. We moeten dit duel maar heel snel vergeten', vond Just Riet. 'Ik vond het wel een leuke pot. Ik ken Olympia natuurlijk en ook Just Riet is geen onbekende. We gaven ons niet gewonnen. Steeds als Olympia een paar punten voor stond, kwamen wij weer terug. We speelden denk ik naar vermogen, alleen SC Olympia was in dit duel net iets scherper dan wij', besluit Arie Muis zijn commentaar.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant