Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Taalvrijwilligers in Nissewaard ontmoeten elkaar

Actueel 484 keer gelezen

Spijkenisse – Wethouder Wouter Struijk was gistermiddag aanwezig bij een bijeenkomst van Taalvrijwilligers uit Nissewaard. Taalvrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan de maatschappij omdat ze zich inzetten voor de taalontwikkeling van stadsgenoten.

Voldoende beheersing van de taal is belangrijk om mee te kunnen doen in de maatschappij. Wethouder Struijk prees en bedankte de vrijwilligers voor hun inzet. De aanwezige vrijwilligers namen tijdens de bijeenkomst deel aan een korte workshop over verstaanbaar spreken.

Bij verschillende organisaties zijn in Nissewaard zo'n 150 taalvrijwilligers actief. Maar er zijn er nog meer nodig om aan de vraag naar taalmaatjes te kunnen voldoen. Niet alleen voor mensen met een andere moedertaal (anderstaligen), maar ook voor andere Nissewaarders met een taalachterstand.

Half oktober zal de website www.nissewaardleert.nl worden gelanceerd. Op de website, die in het Nederlands, Engels en Arabisch te lezen zal zijn, staat overzichtelijk bij welke organisaties men als taalvrijwilliger aan de slag kan en wat gevraagd en geboden wordt. Hierbij wordt een onderverdeling in Taalvrijwilliger, Taal & Geld en Computer gemaakt en kan een keuze worden gemaakt op wat voor gebied de vrijwilliger ondersteuning wil bieden. Ook literatuur, verwijzing naar instanties, informatie over training en verdere ondersteuning zullen op de website te vinden zijn.

De gisteren gehouden bijeenkomst voor Taalvrijwilligers werd georganiseerd door de gemeente Nissewaard, Bibliotheek de Boekenberg, Vluchtelingenwerk, Leger des Heils en Stichting Lezen en Schrijven. Zij zijn in Nissewaard de organisaties met de meeste Taalvrijwilligers.  

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant