Wethouder Soeterboek (r) nam het certificaat in ontvangst.
Wethouder Soeterboek (r) nam het certificaat in ontvangst. Foto: Annelies Vrinten

Nissewaard Dementievriendelijke gemeente

Actueel 420 keer gelezen

Spijkenisse – Vandaag is het Wereld Alzheimerdag. Verschillende organisaties uit Nissewaard organiseerden daarom gisteren samen met Alzheimer Nederland en de gemeente Nissewaard een wandeltocht door het stadscentrum van Spijkenisse.

De wandeltocht was bedoeld om aandacht te vragen en steun te betuigen aan de mensen die die lijden aan deze ziekte en hun mantelzorgers. De wandeltocht begon en eindigde bij Boa Vinda aan de Achterstraat in Spijkenisse.

Boa Vinda is een kleinschalige dagbesteding voor mensen met geheugenproblemen of die in een sociaal isolement leven. Eerstejaars leerlingen Verzorgenden IG van het Zadkine College begeleidden de dementvriendelijke wandeling waaraan tijdens de zonovergoten middag heel veel mensen deelnamen.

Wethouder Léon Soeterbroek nam na afloop uit handen van voormalig wethouder en thans vertegenwoordiger van Alzheimer Nederland Dirk van der Schaaf de erkenning 'Dementvriendelijke gemeente' in ontvangst. Ook Stichting MEE en Stichting Welzijn Ouderen ontvingen het certificaat 'Dementievriendelijk' voor hun organisatie.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant