Wethouder Soeterboek opende 'Wij in Spijk'.
Wethouder Soeterboek opende 'Wij in Spijk'. Foto-Ok.nl / Rene Bakker

Opening fototentoonstelling ‘Wij in Spijk’ in de Mei

Actueel 303 keer gelezen

Spijkenisse -  Wethouder Soeterboek opende donderdagmiddag in ontmoetingscentrum de Mei de fototentoonstelling 'Wij in Spijk'.

Studenten Zorg & Welzijn van het Zadkine College gingen voor de zomervakantie in gesprek met een aantal oudere inwoners in Spijkenisse. Dit om aan de hand van diverse gespreksonderwerpen elkaars belevingswereld te ontdekken. Tussen jong en oud ontstonden hele boeiende en enerverende gesprekken. Fotografe Floor van Bestuijen heeft deze jongeren en ouderen in haar foto's geportretteerd. Mooie uitspraken van hen worden getoond bij de portretten.

De expositie, die een aantal maanden in de Mei te zien zal zijn, is ook de start van het SWO intergenerationele project 'Goud met Jong en Oud', waarbij activiteiten en projecten met jongeren/ kinderen en ouderen worden gestart. Door op een interactieve manier binding te maken tussen diverse generaties wordt de integratie tussen hen bevorderd. Al eerder werden bingo voor jong en oud en een aantal andere gezamenlijke activiteiten georganiseerd. In november staat 'lekker met jong en oud' op het programma, waarbij samen wordt gekookt en gegeten.

Initiatiefnemer SWO hoopt dat ook ander (basis)scholen willen aanhaken bij dit leuke project om zo een wisselwerking in interesse voor elkaar tussen jongeren en ouderen te bewerkstelligen. De Mei is elke doordeweekse dag geopend. Activiteiten die er plaatsvinden zijn onder andere: bingo, biljarten, klaverjassen, yoga, fitness, wandelgroepen, spelletjes doen, volksdansen, open eettafel, internet café, diverse cursussen en nog veel meer. Wie meer wil weten over de activiteiten bij SWO kijkt op swospijkenisse.nl  

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant