De druiven kunnen worden geoogst.
De druiven kunnen worden geoogst. Foto: Madeleine de Haas

Open dagen en kunst in wijngaard Domein de Vier Ambachten

Actueel 378 keer gelezen

Simonshaven - Na een vreemde zomer met hele hete en ook koele dagen wordt het weer tijd voor de oogst van de druiven en appels. Het ziet er naar uit dat het weer een mooi wijnjaar gaat worden. In wijngaard Domein de Vier Ambachten aan de Biertsedijk Oost 8 te Simonshaven, wordt donderdag 19 september gestart met de oogst. En omdat het voorlopig redelijk warm en mooi weer lijkt te blijven en eigenaar Fred Lorsheijd en zijn medewerkers iedereen zolang mogelijk willen laten genieten van de nazomer, kan men tijdens de open dagen die dit maal plaatsvinden op 21 en 22 september a.s., komen kijken en genieten van de wijngaard.

De wijngaard, wijnmakerij en kelder kunnen tijdens de open dagen vrij bezichtigd worden; ook alle machines, tractoren en werktuigen kunnen bekeken worden. De bijzondere wijnen, cyder, en likeuren van Domein de Vier Ambachten kunnen worden geproefd en er wordt gezorgd voor diverse lekkere bijpassende hapjes. Het team staat daarnaast klaar om een korte rondleiding te geven, vragen te beantwoorden en advies te geven over de teelt van druiven en ander fruit en het maken van wijn. Tevens is het eerste onderkomen te bekijken van de nieuwe B&B, slapen in een ton in in de wijngaard.

'Kunst in de wijngaard'
Tijdens de open dagen zullen een aantal handwerk kunstenaars hun fraaie werk tentoonstellen: Richard van Harmelen toont leuke schilderijen, speksteenbeelden en sieraden van Jeanette Haak, Kekke Restyling met het recyclen en upcyclen van meubelen en woonaccessoires, textielkunst en poppenkleertjes van Jannet den Hartogh, Pien de Graaf van Het Wonderkabinet, Lenie's (seizoensgebonden) Workshops, Faraway Garden met lekkere Engelse jams, chutney en meer, De Creatieve Hoefijzers, Nouz zeep lotions en crème's, M's Choice brocante serviezen en vintage High tea's en Zorgdomein de Vier Ambachten (dagbesteding voor mensen met een handicap). 'Huis' imker Arie van Es heeft bovendien zijn lekkere zuivere honing weer klaar staan en geeft graag uitleg over zijn bijenvolken in de bijenstal. Op zondag 22 september is er ook muziek en zang van Hans van Veen.

Fluisterboot
Op beide dagen vaart Fluisterboot de IJsvogel vanaf het stoomgemaal de Leeuw van Putten bij de Molen in Spijkenisse naar de wijngaard om 13.00 en 15.30 uur. Een leuke tocht om mee te maken en leuk om te combineren met een kort bezoek aan 'Kunst in de wijngaard'.

Het weer wordt mooi, ideaal dus om nog even te genieten van de nazomer, de wijngaard, de wijn, kunst, muziek, honing en een boottocht. De open dagen zijn op zaterdag 21 en zondag 22 september van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op devierambachten@live.nl

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant