Gezamenlijk werden de wieken weer in beweging gezet.
Gezamenlijk werden de wieken weer in beweging gezet. Foto-Ok.nl / Rene Bakker

Feestelijke heropening molen De Hoop

Actueel 463 keer gelezen

Abbenbroek - Zaterdagmiddag werd de gerestaureerde korenmolen De Hoop aan de Gemeenlandsedijk Zuid officieel heropend. Commissaris van de Koning Jaap Smit, die speciaal voor deze feestelijke gelegenheid naar Abbenbroek was gekomen, zette samen met burgemeester Van Oosten en de voorzitter van de Stichting Molenbehoud Nissewaard, Henk Fledderus de wieken van de molen in beweging.

Molenbehoud Nissewaard
Nadat de molens de Hoop te Abbenbroek en de Arend te Zuidland in 2015 zijn overgegaan van de gemeente Bernisse naar een op te richten stichting, die uiteindelijk Stichting Molenbehoud Nissewaard is gaan heten, bleek al vrij snel de noodzaak voor een grondige restauratie van beide monumenten.

Vrijwilligers
Voorzitter Henk Flederus sprak bij de heropening zijn dank uit aan de Provincie Z-H en gemeente Nissewaard voor hun financiële bijdragen, maar ook voor de steun, hulp, expertise en inzet van ambtenaren en wethouders. Ook werden de molenaars en andere vrijwilligers, zonder wie het niet mogelijk zou zijn de molens te laten draaien en open te stellen, in het zonnetje gezet. De Commissaris van de Koning prees eveneens de creativiteit, saamhorigheid en het doorzettingsvermogen van bestuur en vrijwilligers van Molenbehoud Nissewaard.

Molenbrood
Een van de doelen van de stichting was om de molen weer maalvaardig te maken. Dit is gelukt door de maalstenen te restaureren en weer in optimale staat te brengen. Hiervoor werd een donatie ontvangen van het DeltaPort Donatiefonds. Nu dit doel, het weer maalvaardig maken, is bereikt, zal van het door De Hoop gemalen meel door bakker Reedijk brood worden gebakken dat vanaf vandaag wordt verkocht onder de naam Molenbrood De Hoop. Alle aanwezigen kregen na de feestelijke bijeenkomst een heerlijk Molenbrood mee naar huis.

In de papieren editie van Groot Nissewaard leest u volgende week meer over de feestelijke heropening van De Hoop.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant