Kiki Schippers opende het festival in Simonshaven.
Kiki Schippers opende het festival in Simonshaven. Foto-Ok.nl / Rene Bakker

'Stemmen in Nissewaard' festival

Actueel 255 keer gelezen

Simonshaven – Vanmorgen opende wethouder Léon Soeterboek in het Witte Kerkje in Simonshaven het festival 'Stemmen in Nissewaard'. Tijdens dit evenement stond de menselijke stem centraal en kon vandaag, gekoppeld aan Open Monumentendag, op zes monumentale locaties in Nissewaard worden geluisterd en gekeken naar muziektheater, voordracht en een kindervoorstelling.

In de goede gevulde Hervormde kerk in Simonshaven, kon worden geluisterd naar een optreden van Kiki Schippers, die met haar eigenwijze, ontwapenende, kwetsbare en felle liedjes en optreden het publiek wist te veroveren. Aansluitend daarop kon in de Hersteld Hervormde Kerk in Abbenbroek worden geluisterd Channa Malkin en Izhar Elias, die een ontroerend en betoverend concert, met barok en Sefardische muziek gaven.

In de Hoecksack in Heenvliet was er een lunchconcert van de jonge singer songwriter Youri Lentjes en in de Onze Lieve Vrouwenkerk in Geervliet zongen en speelden Laetitia Gerards & Ramon van Engelenhoven. Zij zijn respectievelijk klassiek zangeres en pianist en behoren tot de grootste talenten van nu. In Galerie RAR aan het Noordeinde in Spijkenisse werd 'Stemmen in Nissewaard' afgesloten met een Performance van de bekende columnist, dichter, schrijver en muzikant Nico Dijkshoorn.

In het kader van 'Stemmen in Nissewaard' werd vanmorgen in Bibliotheek de Boekenberg door  'De Grote Haay' de kindervoorstelling 'De Vriendelijke Draak' gespeeld.

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant