Dichter bij huis klein huishoudelijk afval inleveren bij het Mobiele Milieustation.
Dichter bij huis klein huishoudelijk afval inleveren bij het Mobiele Milieustation. Foto-Ok.nl / Rene Bakker

Mobiel Milieustation in wijken en kernen van Nissewaard

Actueel 5.638 keer gelezen

Spijkenisse – Wethouder Mijnans opende woensdagmorgen het nieuwe Mobiele Milieustation. Dit is een op zonne-energie (zonnepanelen) werkende inzamelcontainer, waar inwoners hun klein huishoudelijk afval kunnen inleveren. Het Mobiele Milieustation komt op verschillende (vaste) locaties en dagen in de gemeente te staan, zoals bijvoorbeeld de weekmarkt en bij winkelcentra, maar ook in Hekelingen, Geervliet, Heenvliet, Abbenbroek en Zuidland.

Woensdagmorgen stond het Mobiele Milieustation voor de eerste keer bij supermarkt Dirk van den Broek (Klokbekerkreek) in Spijkenisse. Bij de inzamelcontainer is altijd een afvalcoach aanwezig die u kan adviseren over het scheiden van afval en weet welk afval in welk bak moet worden gedeponeerd. 'Veel spullen die kunnen worden hergebruikt komen nu nog in het restafval terecht. Dat is een gemiste kans want zo gaan kostbare grondstoffen en materialen verloren', aldus wethouder Mijnans. 'Zaken als kleine elektrische apparaten, eigenlijk alles waar een stekker aan zit, karton, klein chemisch afval zoals verfblikken en kwasten, frituurolie, vet, hout, maar ook serviesgoed en hard plastic, horen niet in de restafval container maar moeten apart worden ingeleverd op de stadswerf. Maar dat kan nu dus ook bij het Mobile Milieustation', vertelt Ben Adelmund van Reinis.

'Inwoners vinden het soms te veel moeite om voor bijvoorbeeld een enkel (klein) elektrisch apparaat, wat resthout of lege (plastic) verfpotten naar de stadswerf te rijden, maar met dit Mobile Milieustation worden inwoners gestimuleerd dit toch apart te houden en in te leveren op de standplaats in hun buurt. Meer gemak voor de inwoners; we hopen dat er veel gebruik van gemaakt zal worden', vertelt Mijnans. Grote hoeveelheden afval en grof vuil kunnen door inwoners nog steeds gratis (met de Reinis pas) bij de stadswerf worden gebracht. Adelmund: 'Het is niet de bedoeling dat men met een auto of aanhanger vol afval naar het Mobile Milieustation komt, maar met een of enkele tassen vol kunt u er terecht.'

De 13 standplaatsen waar u het Milieustation eens per twee weken een dagdeel kunt vinden zijn: Breestraat, winkelcentra Waterland, winkelcentrum Groenewoud, 't Plateau, Maaswijk, Akkerhof, Sterrenhof en Klokbekerkreek in Spijkenisse, parkeerterrein Sanderwatering in Zuidland, parkeerterrein AH in Heenvliet, Pr. Julianaplein in Geervliet, parkeerterrein Gemeenlandsedijk-zuid in Abbenbroek en parkeerterrein Dorpshuis in Hekelingen. Op www.reinis.nl, maar ook in de Reinis-app en op Facebook, vindt u waar en op welke dagen en tijden het Mobile Milieustation bij u in de buurt staat.

Nissewaard is een van de eerste gemeenten van Nederland waar een Mobile Milieustation in gebruik is genomen.    

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant