De dames van HV Spijkenisse wisten in Hellevoetsluis in de slotfase te winnen van HC Voorne. Fotografie: Theo van Kralingen
De dames van HV Spijkenisse wisten in Hellevoetsluis in de slotfase te winnen van HC Voorne. Fotografie: Theo van Kralingen Foto: Theo van Kralingen

Hockeysters starten met 'gestolen' zege in derby

Algemeen 560 keer gelezen

Hellevoetsluis – Zondag startte de nieuwe hockeycompetitie en die had voor de dames van HV Spijkenisse direct de belangrijkste wedstrijd van het jaar op het programma gezet. De ploeg moest naar Hellevoetsluis afreizen voor de derby met HC Voorne.

De ploeg van Harry van den Brink maakte een prima start door en won van de Hellevoetse opponent met 1-0 (0-0). De enige treffer van de middag werd pas drie minuten voor tijd op het scorebord gebracht via de stick van Jillian Veelo.

Prima pot
'Voor ons is het goed afgelopen. Vooral in de eerste helft moet ik zeggen dat HC Voorne de betere ploeg was. Na rust was dat omgedraaid. Het was een echte 0-0 wedstrijd en de gelukkigste ploeg heeft gewonnen. Ik wil dit een gestolen overwinning noemen', vond Van den Brink na afloop. De competitie start lastig voor de formatie uit Spijkenisse. Alle concurrenten voor de plaatsen bovenin komen in de eerste vijf duels langs. 'We zijn redelijk stabiel gebleven met ons team. Alleen Vivian van Krimpen en Daphne van Doorn zijn gestopt. Bij andere ploegen zijn meer mutaties. De eerste vijf duels zijn tegen ploegen die voor de titel gaan en we willen ook meedoen. Volgende week tegen Barendrecht dat uit de tweede klasse komt is een belangrijke graadmeter', aldus de coach.

Fotografie: Theo van Kralingen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant