Gabriel Spoon en Willem Westerveld uit Zuidland.
Gabriel Spoon en Willem Westerveld uit Zuidland. Foto: uit 'Verhalen en Foto's uit de Stamboom van Zuidland'.

'Verhalen en Foto's uit de Stamboom van Zuidland'

Actueel 770 keer gelezen

Zuidland - De moord op Willem Westerveld aan de Haasdijk haalde in 1912 de landelijke kranten en werd bekend als de morfinemoord. Zijn buurman Gabriel Spoon werd verdachte en de juridische strijd werd tot aan de Hoge Raad uitgevochten. Het gehele verhaal kunt u lezen in het tweede deel van 'Verhalen en Foto's uit de Stamboom van Zuidland', dat vanaf zaterdag 14 september te koop is.

Daarin nog veel meer verhalen over Zuidland en Zuidlanders van het vroege en recente verleden. Zo kunt u lezen over de komst en het verdwijnen van het trammetje en over hoe Arie van der Waal en Arie van den Hooven in 1890 strijden om de gunst van Maria Zevenbergen. De geschiedenis van het pand Ring 14 (De Valk) en daarmee de winkel van Henk Boer staat beschreven; de eerste Slandenaar in Amerika (1656!) en wat hebben twee Amerikaanse presidenten met Zuidland te maken?

U leest het en nog veel meer in 'Verhalen en Foto's uit de Stamboom van Zuidland'- deel 2. Op 14 september te koop in de kerk tijdens de Jaarmarkt en daarna bij de historische vereniging Zuytlant, de boekhandel in winkelcentrum Slands Hof te Zuidland en via www.wonka.nl

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant