Afbeelding
Foto: Bas van der Wel

Mooie evenementen voor een bruisende gemeente

Actueel 357 keer gelezen

We kennen een paar prachtige evenementen in Nissewaard. De Paardenmarkt in Heenvliet, één van de oudste evenementen. Het Vliegerfestival in Spijkenisse met ruim 10.000 bezoekers. Het nieuwe Under the Bridge Festival, dat dit jaar voor het eerst georganiseerd werd maar tegelijkertijd een succes was en natuurlijk het afgelopen weekend het Spijkenisse Festival. Het zijn mooie evenementen voor een bruisende gemeente.

Maar de organisatie van deze evenementen gaat niet vanzelf. De evenementen vragen veel voorbereiding, worden gedragen door enorm veel vrijwilligers en ondersteund door professionals. De wethouder evenementen, Léon Soeterboek, is hiervoor verantwoordelijk, maar ook als burgemeester heb ik een rol. Voornamelijk ten aanzien van de veiligheid. Voor ieder festival moet opnieuw bekeken worden of bijvoorbeeld het terrein wel groot is genoeg voor het aantal bezoekers, of dat de toegangswegen voldoende zijn. Kunnen mensen hun fietsen en auto's kwijt en moeten er wegen afgesloten worden? Heeft de horeca de juiste vergunningen, zijn de tenten brandveilig en is er genoeg ruimte voor de hulpdiensten? Vooraf worden al deze zaken zorgvuldig afgewogen.

De vergunning die door de organisatie is ingediend wordt door alle partijen zorgvuldig bekeken en eventuele risico's worden afgewogen. En vaak genoeg worden bepaalde aanvullende maatregelen geëist door politie, brandweer of gemeente om het evenement zo veilig mogelijk te maken en het risico voor de bezoekers tot een minimum te beperken. Vlak voor de start van het evenement vindt meestal nog een briefing plaats tussen politie, organisatie en gemeente. Als burgemeester schuif ik soms even aan. Ik kan zeggen dat ik zeer onder de indruk ben van ieders professionaliteit. Na afloop wordt geëvalueerd. Wat kan beter of moet anders. Dat zal ook ten aanzien van het afgelopen Spijkenisse Festival gebeuren zodat bij volgende edities de ervaringen en geleverde lessen weer meegenomen kunnen worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant