Afbeelding
Foto: JK

Klusje

Actueel 326 keer gelezen

Best jammer dat Spijkenisse niet mee heeft gedaan met de poging het songfestival naar Nederland te halen. Er is toch potdorie best een mooie zaal? Maar het mocht niet zo zijn. Natuurlijk had het wel wat voeten in aarde gegeven, want dan had in een jaartje de beruchte brug naar Hoogvliet moeten worden vervangen door een die drie keer zo breed is. Maar dat was wel gelukt hoor, want de belangen zijn dan groot genoeg om snel te investeren en te bouwen, dat doe je niet voor alleen maar een zooitje forensen toch?

Maar gelukkig blijft het Spijkenisse Festival nog overeind en hoe! Het werd weer kei gezellig en al waren er soms wat opstootjes, het was een festival dat de moeite meer dan waard was. Eigenlijk heb je daar dat hele songfestival niet voor nodig. Zelf had ik even nergens tijd voor want mijn Jootje kreeg een ideetje om het een en ander in de keuken te veranderen. Een paar plugjes in de muur maken kan ik wel en hier en daar een stopcontact verleggen is ook peanuts, maar was het maar zo simpel. Als ze eenmaal begint, dan is al snel het hek van de dam. De koelkast, vriezer, aanrecht, het moest allemaal even anders en die lange muur had ook wel een nieuw behangetje nodig. Ik had me ingesteld op een uurtje werk, maar het werd een week!

En ik zie ze alweer bedenkelijk in de woonkamer rondkijken, dat voorspelt niet veel goeds. Het ziet er naar uit dat ze weer bouwvakkertje gaat spelen en ik de opperman word. De pest is dat ik geen twee linker handen heb, dan zou ik misschien alleen mogen toekijken. Maar nee hoor, ik heb twee handen die beide gelijk zijn (ambidexter), want zowel links al rechts kan ik vrijwel alles en ben ook nog hoger opgeleid, wat dan wel weer een nadeel zou moeten zijn, want dan hoor je weinig te kunnen met je handen. Heeft u ook zo'n hekel aan die term 'hoger opgeleid'? Ik noem het liever 'gericht opgeleid', want met handen werken, tsss.

Reacties: jan@komawa.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant