Afbeelding

Leerlingen basisschool De Vliegerdt ontwerpen nieuw schoolplein

Actueel 576 keer gelezen

Abbenbroek - OBS De Vliegerdt in Abbenbroek heeft een vernieuwd schoolplein. Dat plein, bedacht door de leden van de leerlingenraad van de school, heeft enkele zitplekken, een klim- en klautertoestel, een pannaveld, een speelhuisje en een zandbak en nodigt uit tot activiteit en contact tussen leerlingen.

Voor de leerlingen begon het schooljaar deze keer anders dan andere jaren. Alle kinderen en hun ouders kwamen maandagmorgen samen op het plein, waar directeur/bestuurder Ingrid van Doesburg van Onderwijsgroep PRIMOvpr hen opwachtte.

Voordat ze het nieuwe plein officieel opende, sprak Van Doesburg lovende woorden over Lizzy, Jami, Linsey en Liam van de leerlingenraad. Deze raad heeft namelijk in nauw overleg samen met alle kinderen en leerkrachten van de school een plein ontworpen waar voor iedere leerling iets te beleven valt.

Het idee van de leerlingenraad heeft afgelopen schooljaar geleid tot allerlei activiteiten die geld opleverden voor hun project. Zo zijn er een sponsorloop en een zomerfair georganiseerd. Voor de zomer bleek de opbrengst ruim voldoende om de plannen te kunnen gaan uitvoeren. Dit is dan ook gebeurd in de vakantieperiode. Mevrouw Van Doesburg opende het plein met het doorknippen van een afzetlint, waarna de leerlingen dolenthousiast gebruik konden maken van hun nieuwe speelplaats.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant