Vanmorgen werd vertrokken vanuit winkelcentrum Waterland.
Vanmorgen werd vertrokken vanuit winkelcentrum Waterland. Foto-Ok.nl / Rene Bakker

New Yorksteppers steppen nog één keer voor het Goede Doel

Actueel 556 keer gelezen

Spijkenisse – Vanaf winkelcentrum Waterland vertrokken vanmorgen rond half elf de New Yorksteppers voor een circa 250 kilometer lange Goede Doelen step- en fietstour naar Antwerpen en terug. De rit staat geheel in het teken van promotie en fundraising  ten behoeve van Villa Joep, een stichting die zich inzet voor onderzoek naar neuroblastoom, een ernstige en veelal dodelijke ziekte (kanker) onder jonge kinderen.

De officiële start vond vanmorgen om 9.00 uur plaats in Hoogvliet waar oud-burgemeester van Rotterdam Ivo Opstelten het startschot gaf. Vanaf Hoogvliet werd koers gezet naar het stadhuis van Nissewaard in Spijkenisse. Vanaf daar stepte wethouder Hamerslag mee naar de volgende stop op het winkelcentrum Waterland, waar het gezelschap onthaald werd met muziek van zangeres Arlinda Lima en door inwoners van Waterland. Aan kinderen was bovendien gevraagd om met versierde step of fiets naar het winkelcentrum te komen. Ook kregen de steppers door bakker Voskamp en Jumbo Spijkenisse gesponsord proviand voor onderweg uitgereikt. Deze spullen en bagage gingen mee in de grote gele Amerikaanse schoolbus van Drive to Connect, ter begeleiding van de groep.

Tijdens de tussenstop op het winkelcentrum werd ook de 61-jarige Riek Sinia in het zonnetje gezet. Zij werd eind juli in het Tsjechische Racice drievoudig kampioen op het Europees Kampioenschap steppen. Daarna gingen de steppers via de pont bij Hekelingen naar Ossendrecht voor de eerste tussenstop. Morgenmiddag arriveert de groep bij hun stamcafé de Blauwmoezel in Antwerpen, waar 's avonds de aankomst wordt gevierd met een Hollands feestje. Zondag volgt de laatste etappe over dik 100 kilometer van Antwerpen naar Hoogvliet, waar men rond 18.30 uur hoopt aan te komen bij partycentrum Flamingo aan de Lengweg. Daar zal de opbrengst van de Goeden Doelen Tour rond 19.00 uur bekend worden gemaakt en worden overhandigd aan een vertegenwoordiger van Villa Joep.

Het is voor de allerlaatste keer dat een dergelijke rit door de New Yorksteppers wordt georganiseerd en verreden. De twee oudste deelnemers van de in 1982 naar Parijs debuterende vriendenploeg zijn 76 en 82 jaar! 'Het is mooi geweest, voor de laatste keer nog éénmaal alles uit de kast en dan gaat het boek na 38 jaar steppen dicht. Maar we willen wel in stijl afsluiten, dus met een zoete traan van plezier en dankbaarheid én een zoute traan van verdriet om het verlies van inmiddels een tiental sportvrienden', aldus organisator en stuwende kracht Joop van der Hor.

De New Yorksteppers bedanken allen die hen in al die jaren aandacht hebben geschonken waardoor zij zich optimaal hebben kunnen inzetten en is staat zijn gesteld om met allerhande goede doelen activiteiten 1,2 miljoen bij elkaar te hebben mogen halen. Eind van dit jaar zal middels een overzichts-fototentoonstelling en reünie na 46 jaar ook het doek vallen voor de roemruchte Zeskampvereniging Hoogvliet (Spel zonder Grenzen en NCRV TV zeskampen). Uit deze, nu stichting, is de stepploeg ontstaan die steden als Aken, Parijs, Antwerpen, 2x Londen, Washington, New York en alle hoofdsteden van ons land en de Friese Elfsteden op hun grote driepersoonssteps hebben doorkruist. De allerlaatste rit naar Antwerpen en terug, gaat per fiets en een zestal eenpersoonsstepjes.

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant