In Zuidland werd stevig door getimmerd.
In Zuidland werd stevig door getimmerd. Foto-Ok.nl / Rene Bakker

Prachtige Efteling hutten verrijzen in Zuidland

Actueel 923 keer gelezen

Zuidland – Ook in Zuidland werden gisteren hutten gebouwd. Zo'n 90 kinderen leefden zich naar hartenlust met hamers en spijkers uit, tijdens het door speeltuinvereniging De Vlielander georganiseerde festijn.

Al meer dan 35 jaar geleden werd het huttenbouwen voor het eerst op dezelfde plek georganiseerd. Dit jaar was De Efteling het thema. Dat vooraf door de kinderen was nagedacht over wat en hoe precies de bouw zou worden aangepakt was aan de prachtig uitgevoerde bouwwerken duidelijk te zien.  Zo werden onder andere diverse totaal van elkaar verschillende snoephuisjes van Hans en Grietje gebouwd en verrezen binnen enkele uren ook de 'Vliegende Hollander', Raveleijn en de 'Vliegende Slandenaar' in de speeltuin.

Een deskundige jury, bestaande uit leden van de activiteitencommissie, beoordeelde de bouwwerken onder andere op originaliteit en uitvoering. De prijswinnaars kregen een medaille. De organisatie bedankt alle vrijwilligers die meehielpen en de sponsoren die het huttenbouwen mede mogelijk maakten en onder anderen zorgden voor de pallets en hout, spijkers, dozen en het patatje tussen de middag en ijsje na afloop. Aan het begin van de avond werd het feest afgesloten met een lekkere barbecue.   

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant