Tijdens de koffie-ochtenden en -avonden kunnen bewoners ongedwongen kennis met elkaar maken.
Tijdens de koffie-ochtenden en -avonden kunnen bewoners ongedwongen kennis met elkaar maken. Foto: pixabay

Veel nieuwe activiteiten bij Wijkgroep Groenewoud

Actueel 1.057 keer gelezen

Spijkenisse - Het bestuur van Wijkgroep Groenewoud heeft er weer zin in. Deze week starten de wekelijkse activiteiten weer en er zijn diverse nieuwe activiteiten.

'Wij willen graag dat het wijkcentrum een centraal punt wordt in de wijk', geeft het bestuur aan. 'Het moet een plek worden waar iedereen zich welkom heet voor een bakje koffie en een praatje en indien gewenst kan aanschuiven bij een activiteit.' Om er achter te komen waar behoefte aan is, wordt er binnenkort een enquête gehouden op de scholen in het pand. De Wijkgroep wil namelijk ook inspelen op de wensen van de kinderen. Maar ook andere, oudere, wijkbewoners kunnen bij het bestuur aangeven welke activiteiten ze missen. Er wordt al samengewerkt met organisaties in het pand, met Hart van Groenewoud en de SWO en die samenwerking wil het bestuur intensiveren.

Nieuwe activiteiten
Een van de nieuwe activiteiten is de haakclub op dinsdagochtend. Op vrijdagmiddag kunnen kinderen van 8 tot 15 jaar voortaan ook line dansen en voor de jongere kinderen van 6 tot 12 jaar wordt er maandelijks een kinderdisco georganiseerd.

Kookproject
In het pand zit een keuken en de Wijkgroep zou graag in Groenewoud ook een wijkrestaurant beginnen, net als in De Akkers. 'Het brengt mensen van verschillende leeftijden, religies en culturen bij elkaar en we halen mensen zo uit hun sociale isolement.' De gesprekken over het gebruik van de keuken lopen, maar er zullen ook vrijwilligers moeten zijn anders komt het project niet van de grond.

Senioren
Voor de senioren blijven de seniorenbingo en de seniorendag gehandhaafd. Nieuw is de combinatie van lunch met aansluitend bingo, die éénmaal in de drie weken plaats zal vinden. De eerste editie is op 26 september.

Wijkbewoners
Iedere laatste maandag van de maand is er een koffieochtend voor bewoners van Groenewoud en de Gildenwijk, waar laagdrempelig over allerlei onderwerpen gesproken kan worden. Deze ochtend wordt georganiseerd door de gemeente en vaak is ook de handhaving aanwezig om vragen van bewoners te beantwoorden. Nieuw is de koffieavond. Die vindt plaats op de eerste dinsdag van de maand en ook hier is handhaving aanwezig. Heeft u een vraag die u liever privé bespreekt, dan kunt u de zaak in een aparte ruimte bespreken.

Informatie
Wilt u meer weten over de Wijkgroep en de activiteiten, stap dan gerust eens binnen. U vindt de Wijkgroep in gebouw De Sleutel aan de Eikenlaan 88E. Bellen met Thea Moonen kan ook: 06-20871617. Mailt u liever? Stuur dan uw mail naar tdmoonen@hotmail.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant