Accessoires brengen kleur in uw interieur.
Accessoires brengen kleur in uw interieur. Foto: M. de Haas
ONDERNEMER IN BEELD

Home by Jackie

Actueel 1.232 keer gelezen

Zuidland - Verscholen op de Beeldsweg (6A-2) in Zuidland vindt u Home by Jackie. Liefhebbers van de Franse, landelijke stijl staan hier te watertanden.

Als kind was Jackie in 't Veld altijd al bezig en toen ze na haar scheiding zonder werk kwam te zitten, besloot ze haar hobby weer op te pakken. 'Dat liep een beetje uit de hand', zegt ze.

Jackie knapt oude meubels op. Een kast uit een erfenis of gewoon een dierbaar meubelstuk dat niet bij de inrichting past of opgeknapt moet worden? Jackie draait er haar hand niet voor om. Ze restylet de meubels waardoor ze een pronkstuk in uw huis worden.

In eerste instantie stonden haar meubeltje in Spijkenisse bij Home Sweet Home. Toen die stopte, ging Jackie vanuit huis werken. 'Dat werd te klein dus ik ging op zoek naar een ruimte waar ik de meubels kon opknappen, maar ook kon verkopen.' Toen de ruimte op de Beeldsweg vrij kwam, greep Jack deze kans met beide handen aan. Deze ruimte sluit naadloos aan bij de sfeer die Jackie met haar meubels voor ogen heeft. En het leuke vindt ze zelf dat er nog meer kleine ondernemers op het terrein zijn gevestigd waardoor er een unieke locatie is ontstaan.
De meeste tijd bij het restylen gaat in het schuren en ontvetten zitten. 'Dat is belangrijk, omdat dan de nieuwe verflaag goed kan hechten. Ik werk hoofdzakelijk met de kalk/krijtverf van Painting the Past. Zo krijgen de meubels de juiste, landelijke uitstraling.' De speurtocht naar de juiste verf nam wel enige tijd in beslag want Jackie wilde de authentieke kleuren hebben. Ze gaat voor kwaliteit. De verf is overigens ook bij Jackie verkrijgbaar.

Jackie werkt veel in opdracht, maar is daarnaast ook altijd op zoek naar meubels om op te knappen. 'Ik zoek het hele land af en komt vaak allerlei verrassende meubels tegen. Op termijn wil ik ook in België en Noord-Frankrijk gaan rondsnuffelen, want daar zijn de meubels te vinden die ik zoek. Niet de meubels zoals bij de brocante, maar echte unieke stukken. Die wil ik dan gaan opknappen en hier verkopen.' Bij landelijke meubels horen uiteraard accessoires in dezelfde stijl. Zo verkoopt Jackie woonkussens van Espereanza Deseo. 'Lekker grote en stevige kussens.' Om de sfeer te verhogen zijn er ook geurkaarsen verkrijgbaar van WoodWick en Yankee Candle. 'Het is nu tijd om over te gaan naar de wintergeuren, dus de zomergeuren gaan met korting weg.
Om ook anderen kennis te laten maken met de mogelijkheden die er zijn om meubels te restylen maar ook om te woning te voorzien van leuke accessoires, organiseert Jackie regelmatig workshops. 'Zo kan er bijvoorbeeld een krukje geverfd worden.' De krukjes worden gemaakt bij door cliënten van Westenrijck in Abbenbroek. 'Ik zoek wel naar een lokale samenwerking.' Voor het najaar en de winter heeft Jackie voldoende ideeën voor workshops, ook voor kinderen. Ze mist alleen nog de tijd om de ideeën zelf uit te werken. 'Ik wil het wel eerst zelf maken, voor ik anderen aan de gang laat gaan. Het moet namelijk iets zijn wat in een paar uurtjes gedaan kan worden.' De groepjes zijn ook klein. Zo is het voor Jackie die slechthorend is, mogelijk om te zorgen dat iedereen de begeleiding krijgt die nodig is. Hou vooral de website https://homebyjackie.nl en de Facebookpagina in de gaten, waar de workshop worden daarop aangekondigd.
Home by Jackie is open van woensdag t/m zaterdag; vanwege de pompoenfair is de winkel op 6 en 7 september gesloten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant