Afbeelding
Foto: JK

Weer steppen

Column 241 keer gelezen

Afgelopen zaterdag vierden wij samen met de kinderen dat mijn Jootje, eigenlijk gewoon Jolanda, 65 jaar op deze wereld rondbanjert. Het was gezellig en ook de door de kids geregelde Chinese lekkernijen gingen er gretig in. Het feest werd nog extra leuk doordat onze buren de verjaardag vierden van hun oma van 75. Zij hadden een bandje opgetrommeld en we hebben urenlang mogen genieten van fantastische tropische klanken, we werden er allemaal vrolijk van. Een van de nummers die ze speelden en zongen, was 'Dank U' in hun eigen taal en in het Nederlands. En toen ging bij mij het voor mezelf zo kenmerkende schakelaartje om, heimwee naar vroeger noem ik dat, de traantjes biggelden over mijn wangen en mijn stem werd schor. Wij zongen dat vroeger op de zondagsschool, toen mijn ouders en mijn drie broers nog leefden en een ijsje 5 cent kostte. Nu zijn we heel wat ouder en nog relatief gezond, dus wat mopperen we?
Er zijn helaas veel kinderen die het minder goed hebben en geen 'Dank U' kunnen zingen, kinderen met kanker, kinderen met misschien geen toekomst, maar waar wel stoere knapen voor op de step stappen. De bekende New York Steppers stappen vrijdag weer op om naar Antwerpen te gaan, allemaal om centjes binnen te halen voor de kinderen die het slechte nieuws kregen. Ik citeer even de organisatie, waaronder mijn vriend en vijand Joop van der Hor: 'Komen jullie ons allemaal uitzwaaien vrijdag 30 augustus om 09.00 uur in Hoogvliet bij de oude kerk? Ivo Opstelten geeft het startschot ! Of om 09.30 op Waterland Spijkenisse, met wethouder Martijn Hamerslag?

Je kunt dan ter plaatse een knuffeljoepie kopen om ons te helpen een mooi bedrag bij elkaar te krijgen voor Villa Joep en hen helpen in de strijd tegen kinderkanker - neuroblastoom.' Een kind kan nooit die ziekte hebben verdiend, help ze er van af! En Steppers: Onze toekomst rekent op jullie succes!

Reacties: jan@komawa.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant