Angelique met haar eerdere boeken over rechercheur Jennifer Brugman.
Angelique met haar eerdere boeken over rechercheur Jennifer Brugman. Foto: M. de Haas

Aurafotografe bij presentatie Zwarte ziel

Actueel 194 keer gelezen

Spijkenisse - Zwarte ziel is inmiddels het derde boek van thrillerschrijfster Angelique Haak. De officiële boekpresentatie vindt plaats op 12 september.

Ook in dit boek draait het om rechercheur Jennifer Brugman, net als in haar voorgaande boeken 'Een nieuw begin' en 'Uitgeschakeld'.

'Het is best een heftig verhaal,' vertelt Angelique. 'Het is deels gebaseerd op een misdaadzaak uit 2006. Ik was begonnen met schrijven en had ook al een werktitel in mijn hoofd voor het boek, "het Maasmeisje". Tijdens het plegen van research, kwam ik erachter dat er daadwerkelijk zo'n zaak was geweest.' Zwarte ziel is geen exacte weergave van bovengenoemde zaak, maar heeft er wel raakvlakken mee. 'Ik wil begrijpen hoe iemand tot zoiets vreselijks in staat is, en probeer in mijn boeken dan ook altijd een verklaring te geven waarom de dader tot zijn daad is gekomen.'

Tijdens de boekpresentatie is er een aurafotografe aanwezig, die iedereen die het boek aanschaft, op de foto zet. 'In het boek wordt het team geholpen door een paragnoste, die zaken afleest van de aura's van personen. Ik ontdekte dat er ook aurafotografen zijn en het leek me leuk om dit te combineren met het lanceren van mijn boek.' Geïnteresseerden zijn 12 september welkom bij de Bruna in de Stadhuispassage van 19.00 tot 21.00 uur. Inloop vanaf 18.30 uur.

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant