Samen een instrument proberen was leuk en kan geleerd worden bij TOGIDO.
Samen een instrument proberen was leuk en kan geleerd worden bij TOGIDO. Foto: Anita Tempelman

Van trommelen en toeteren naar écht muziek maken bij TOGIDO

Actueel 838 keer gelezen

Hekelingen - In het Dorpshuis volgden gisteravond zo'n 15 kinderen en een aantal volwassenen proeflessen op blaasinstrumenten of trommelen. Docenten van muziekvereniging TOGIDO dat de gratis proeflessen organiseerde, lieten zien en horen hoe het is om zelf muziek te kunnen maken en vooral ook hoe leuk het is om dit samen te doen.

Bij de blazers 'klas' kon eerst een instrument worden uitgezocht waarop het bespelen vervolgens geprobeerd werd. Er kon onder andere worden gekozen uit trompet, trombone, bugel, saxofoon en hoorn; allemaal instrumenten die in het orkest van TOGIDO door leden van de vereniging bespeeld worden. De muzikanten in de dop hadden de blaastechniek snel door en na een half uurtje werden de eerste noten al gespeeld. In een andere ruimte leerden tegelijkertijd een aantal andere kinderen ritmes, hoe je stokken vasthoudt en andere eerste beginselen van het trommelen.

Het vervolg op de gratis proeflessen zijn vier 'echte' groepsmuzieklessen voor een sterk gereduceerd tarief, die ná de zomervakantie door de docenten worden gegeven. Ook deze lessen vinden op dinsdagen (vroeg in de avond) plaats in het Dorpshuis in Hekelingen. In vier achtereenvolgende weken krijgen leerlingen een half uur groepsles. Om thuis te kunnen oefenen krijg je daarvoor een blaasinstrument of trommel oefenmaterialen van TOGIDO in bruikleen.

Ook vorige week dinsdag werd ook al 'geproefd' aan het spelen van blaas- en slagwerkinstrumenten. Proeflessen gemist of interesse in deelname aan de vier groepslessen (geheel vrijblijvend) ná de zomervakantie? Neem dan contact op via info@togidohekelingen.nl of 06-43944013.

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant