Service staat voorop bij Van Rij. Foto: Foto-OK.nl
Service staat voorop bij Van Rij. Foto: Foto-OK.nl Foto-OK.nl
Ondernemer in beeld

Electro World Van Rij

Actueel 1.359 keer gelezen

Spijkenisse - Electro World Van Rij bestaat dit jaar 100 jaar en dat wordt gevierd met allerlei aanbiedingen.

Sinds kort heeft Electro World een nieuw logo en vormen 300 winkels de grootste inkooporganisatie van zelfstandig ondernemers en daar profiteert u van.

Het familiebedrijf startte als waterstokerij op de Carnisselaan in Rotterdam. Honderd jaar geleden kwam er nog geen schoon water uit de kraan. Voor drinkwater was men afhankelijk van een waterstokerij waar veel water door middel van verhitting en filtering weer schoon drinkwater opleverde. Toen rond de oorlog de waterleiding in opkomst kwam, schoolde de opa van Edwin van Rij zich om tot elektricien. Na de oorlog begon hij met de verkoop van elektronica en radio's en legde zich toe op de verhuur van wasmachines. 'Je zegt wel eens vroeger was alles beter, maar als ik dat tegen opa zei, dan kreeg ik te horen dat het hard werken was.' Opa Van Rij verhuurde de wasmachines voor een paar uur, haalde ze dan op en bracht ze naar het volgende adres.

Uiteindelijk begon hij in 1953 een winkel in wasmachines en koelkasten in Charlois. 'Bestelauto's had je in die tijd niet, althans opa had die niet. De Fiat 500 met cabriodak was de bestelwagen. Dak open en koelkast erin. Ter plaatse werd hij dan op de juiste plek geïnstalleerd.' Van Rij heeft ook korte tijd verlichting in het assortiment gehad, maar stapte daar van af toen de kristallen en glazen lampen hun intrede deden. 'Voor die tijd had je de stoffen lampenkappen. Vanwege de kolenkachels was het nodig om eens in de vier à vijf jaar een nieuwe kap te kopen. Met die glazen lampen verviel die noodzaak en daalde de omzet flink.'

De vader van Edwin was metaalarbeider. Toen hij verkering kreeg met Edwin's moeder, vroeg opa of hij in de zaak wilde komen. Eef liet zich omscholen tot elektricien en stapte in de zaak van zijn schoonouders. 'Mijn ouders hebben zich een jaar of veertig met de zaak bezig gehouden', zegt Edwin, die zelf ook al bijna 25 jaar in de zaak werkt. 'En de vierde generatie werkt hier ook al.' Toen zijn ouders met pensioen gingen, werd Rotterdam verlaten en vestigde Van Rij zich op de Hogewerfsingel in Spijkenisse. In 2011 werd het huidige pand aan de Voorstraat betrokken. Een pand met twee ingangen, één aan de Voorstraat en één aan de Achterstraat. Het assortiment bestaat uit huishoudelijke apparatuur en tv's van de betere merken. De tv's staan aan de zijde van de Voorstraat, het witgoed staat op gelijke hoogte met de Achterstraat. 'Op dit moment is er veel vraag naar inbouwapparatuur.'

De kracht van Electro World Van Rij ligt in de service. Bezorging en installatie worden in eigen beheer verzorgd. 'We bezorgen gratis (ook boven) en sluiten de apparatuur aan. Omdat we ook installateur zijn mogen we wasmachines aansluiten op een trekschakelaar en ook inductiekookplaten plaatsen'. Zijn er problemen, dan is er altijd iemand bereikbaar die het probleem oplost. 'We doen ook niet mogelijk als een snoer te kort blijkt te zijn. In de auto ligt altijd wel een passend snoer'. Uw oude apparaat wordt door Electro World van Rij meegenomen dus daar heeft u geen omkijken naar. U maakt enkel een afspraak over het moment van aflevering. In veel gevallen is het zelfs mogelijk om als u voor 12 uur nieuwe apparatuur gekocht heeft, deze nog dezelfde dag geleverd te krijgen.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant