Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Opening kinderzwerfboekstation in Maaswijk

Actueel 545 keer gelezen

Spijkenisse - Wethouder Wouter Struijk opende vanmiddag bij locatie Kickerhoff van kinderopvangorganisatie Mundo aan de Maaswijkweg een kinderzwerfboekstation. In het openbare boekenstation De Kickerhoff kunnen kinderen zelf boeken meenemen of brengen, zodat op een laagdrempelige manier het lezen en de taalontwikkeling gestimuleerd wordt.

De kinderen van Mundo zelf hebben veel boeken gedoneerd. Zij en kinderen uit de buurt, kunnen hier een boek halen en lezen, waarna zij het weer in dit of een ander zwerfboekstation terugzetten en weer verder laten zwerven. Er zijn inmiddels al meer dan 3000 kinderzwerfboekstations in Nederland. Ze zijn te vinden op scholen, kinderboerderijen, wachtkamers, buurthuizen, aan de muur van een huis, in treinen en op nog veel meer plekken en te herkennen aan de zwerfboekensticker op de kaft. Op die sticker staat: Neem me mee! Je mag het boek gratis mee naar huis nemen en lezen. Als je het uit hebt, laat het dan weer zwerven. Dan kan een ander kind het ook lezen. Op de binnenkant van de kaft zit ook een sticker. Op deze sticker staat vaak een zwerfcode waarmee de zwerftocht van het boek te volgen is.

André Kuipers heeft onlangs met een koffer vol kinderzwerfboeken een bezoek gebracht aan een basisschool in Alkmaar. Dat was de start van de reis van de koffer die tijdens de zomervakantie door heel Nederland gaat zwerven. Ieder kind kan er een boek uithalen om te lezen en er een boek in doen voor een ander kind. André Kuipers vraagt hiermee aandacht voor het thema zomerlezen. Hij vindt het belangrijk dat kinderen boeken lezen tijdens de zomervakantie zodat hun AVI-niveau op peil blijft.

Vanmiddag konden de kinderen van De Kickerhoff ook uit de naar de feestelijke opening meegenomen koffer een boek kiezen. Hierna vervolgt deze samen met een ambassadeur van Kinderzwerfboek zijn reis naar een ander boekstation. Kinderzwerfboek is een onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp. De actie Zomerlezen met André Kuipers wordt gesteund door de VriendenLoterij en online boekwinkel BookSpot. Meer informatie is te vinden op www.kinderzwerfboek.nl

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant