Eva en Senna plakten de door de Vlasbloem  verdiende stickers op de High Five tegel.
Eva en Senna plakten de door de Vlasbloem verdiende stickers op de High Five tegel. Foto: Foto-Ok.nl

De Vlasbloem verdient als eerste High Five sticker Ontwikkeling

Actueel 746 keer gelezen

Zuidland – Wethouders Struijk en Hamerslag reikten vanmorgen op basisschool De Vlasbloem de High Five sticker Ontwikkeling uit. De Vlasbloem is de eerste school in Nissewaard die deze sticker heeft verdiend. Daarnaast mocht ook de sticker Beweging op het High Five bord worden geplakt en hangt sinds kort het Rookvrije Omgeving bord op het schoolplein.

De Vlasbloem heeft in het kader van het High Five thema Maatschappelijk het project Vaktalent opgezet. Daarin maken leerlingen vanaf groep 6, die talent en interesse hebben voor praktische beroepen en -vervolgopleidingen, kennis met tal van beroepen en bedrijven in diverse sectoren in de directe omgeving van de school. Iedere woensdag gaan de kinderen uit deze 'klusklas' ergens kijken en 'proeven' aan werk wat in deze bedrijven kan worden uitgeoefend. Zo werd een bezoek gebracht aan Bernissesteyn (verzorging), 'gespiegeld' in een supermarkt, meegeholpen in een kapsalon en meegekeken in een machine verhuurbedrijf, de Plantenhal en bij paardencoaching. Daarnaast onderhoudt De Vlasbloem contacten met VMBO scholen en -beroepsopleidingen.

De gemeente wil graag dat alle kinderen in Nissewaard gelukkig, gezond en op een duurzame manier leven en opgroeien en heeft daartoe het High Five programma opgezet. Scholen ontwikkelen hiervoor zelf initiatieven en worden daarbij ondersteund door de gemeente. High Five bestaat uit vijf thema's: Voeding, Beweging, Ontwikkeling, Sociaal en Maatschappelijk.

Naast de twee stickers die door leerlingen Eva  en Senna in ontvangst werden genomen en op de High Five tegel vooraan het schoolplein mochten worden geplakt, kregen de 328 kinderen van de school ook allemaal een door de wethouders meegebrachte High Five medaille.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant