Uitstekende condities voor toernooi LTV de Hartel | GrootNissewaard.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo grootnissewaard.nl
Daan Heijmans won de hoogste heren categorie in het open toernooi van LTV De Hartel. Foto: Peter de Jong
Daan Heijmans won de hoogste heren categorie in het open toernooi van LTV De Hartel. Foto: Peter de Jong (Foto: Peter de Jong)

Uitstekende condities voor toernooi LTV de Hartel

  •   111 keer gelezen   Actueel

Spijkenisse – Nu de tenniscompetities zijn afgelopen en de zomer op volle toeren kan gaan draaien, zijn er in de hele regio weer de diverse tennistoernooien. Vorige week was men de hele week actief bij LTV Zuidland en tot afgelopen zondag stond het tenniscircus in onze regio bij LTV de Hartel in Spijkenisse. Daan Heijmans won het toernooi bij de mannen.

Alex Hordijk

De laatste jaren is een veel gehoorde klacht bij tennisverengingen dat de animo tijdens de toernooien steeds minder wordt. De deelnemersaantallen lopen terug, dat gebeurde vorig jaar ook bij De Hartel. Dit jaar heeft de club geen terugloop gezien in de deelnemersaantallen. Dit tot tevredenheid van wedstrijdleider Yvonne van Arnhem, die na dit seizoen afscheid neemt bij de club in Spijkenisse.

Steeds makkelijker
We spreken Yvonne van Arnhem halverwege het toernooi op tennispark 't Kleine Bos in Spijkenisse-Noord, waar ze al acht jaar als wedstrijdleider actief is. 'Vroeger deed ik ook het open dubbeltoernooi in maart erbij, maar dat werd toch wel erg veel. Het gaat wel steeds makkelijker. Ik ben er al twintig jaar bij betrokken, doe dit nu acht jaar en ben vijf jaar gecertificeerd. Dit jaar loopt het echt allemaal heel erg voorspoedig. Waar je in het verleden nog al eens last had van het inplannen van de wedstrijden, werkt echt iedereen mee dit jaar, het ging nog nooit zo eenvoudig', laat Yvonne van Arnhem weten, die het toernooi op touw heeft gezet met haar commissieleden Mariska Schijf, Susanne Rijkuijter, Bryan van Steenis, Michael Muit en Wim Boensma. Dit jaar is het aantal deelnemers gelijk gebleven. 'We speelden dit jaar 143 partijen en hadden ongeveer 190 deelnemers, dat is zelfs iets meer dan vorig jaar. We starten ongeveer anderhalve maand voor het toernooi met de inschrijvingen, dat is gedurende de competitie. Dit jaar hebben we ook facebook gebruikt en mails gezonden naar oud-deelnemers. Zodra de competitie begin juni is afgesloten, dan merk je dat het veel harder gaat lopen. Na het sluiten van de inschrijvingen gaan we de duels plannen in de diverse categorieën en poules', vertelt Yvonne van Arnhem enthousiast verder.

Stoppen sponsor
Het ging in de afgelopen tennisweek niet alleen om het tennis. Ook de gezelligheid speelt een enorme rol bij LTV de Hartel. 'Dankzij onze sponsor kun je ook leuke extra dingen doen. Restaurant Olijf zorgt ervoor dat we iedere avond hier een ander menu konden neerzetten. We hebben een feestavond met de band De Juf gehad op vrijdagavond. Iedere avond was hier een gezellige sfeer. We hebben helaas wel te horen gekregen dat onze hoofdsponsor Olijf er na dit jaar mee gaat stoppen. Dat betekent dat we voor het komende jaar op zoek zullen moeten naar een nieuwe sponsor', aldus de wedstrijdleider. Dat moet De Hartel overigens zonder Van Arnhem doen die na deze editie niet verder gaat. 'Ik vind het na al die jaren wel mooi geweest. Ik ga mij de komende maanden bezinnen of ik nog wel wil tennissen. Ik speel nog de najaarscompetitie en beslis dan voor 1 december wat ik ga doen', vervolgt Van Arnhem. Die keuze heeft te maken met een nieuwe sportliefde. 'Sinds twee jaar doe ik ook aan golf. Dat vind ik ook hartstikke leuk om te doen. Ik wil niet nu een toezegging doen en dan later zeggen, ik doe het toch niet. Daarnaast moet ik ook mijn certificaat verlengen. De sfeer tussen golf en tennis is niet te vergelijken. De sfeer is overigens hier erg goed. We liggen midden in het Hartelpark, hebben een mooi clubhuis en dit is echt nog een vereniging met een verenigingshart'.

Uitslagen
Natuurlijk werd er ook om de winst gestreden. Bij de heren was de hoogste categorie HE4. Deze werd in poule gespeeld en de twee sterkste speelden zondag tegen elkaar. De als eerste geplaatste Bob Yzelenberg uit Brielle verloor de strijd om de bovenste plaats van Daan Heijmans (foto boven) van LTC Spijkenisse. Dit gebeurde in twee sets, 6-3 en 6-2. In de hoogste categorie bij de dames, DE6, werd de poule gewonnen door Annemarie Struijk. Zij won op de slotdag van de als tweede geplaatste Esmée van der Eng, het werd 6-0 en 6-0. 'We hebben niet te klagen gehad over het weer de afgelopen dagen. Wat ik al eerder heb aangegeven verliep het allemaal erg soepel en dat is voor de organisatie erg prettig. Ik ben een tevreden mens', gaf wedstrijdleider Yvonne van Arnhem aan. De overige uitslagen in alle categorieën kunt u nalezen op www.toernooi.nl en www.knltb.nl. U kiest dan voor het toernooi van LTV de Hartel. In Nissewaard zijn deze zomer nog drie toernooien te gaan. De eerstvolgende is bij LTV Bernisse in Heenvliet. Daar wordt het toernooi van 1 tot en met 7 juli gehouden.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768103&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Adverteren op tv? Mail ons!

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226285&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>