Afbeelding
Foto: Anita Tempelman

‘Dan maar zonder bloemen’

Actueel 1.670 keer gelezen

Zuidland – Burgemeester Van Oosten feliciteerde vanmorgen diamanten bruidspaar Barnhoorn-de Mooij, dat elkaar op 23 juni 1959 in Rijnsburg het ja-woord gaf. De oorspronkelijk uit respectievelijk Rijnsburg en Katwijk afkomstige Ditta en Adrie Barnhoorn wonen al sinds 1966 in Zuidland.

Ditta's ouders zaten 'in de bloemen', daarom behaalde ze haar middenstandsdiploma. Toen ze daarna bij een accountant ging werken, leerde ze 's avonds door voor haar boekhouddiploma. Ditta kwam vaak op de bloemenveiling. Toen haar vorige verkering net uit was, ontmoette ze er Adrie. Hij nodigde haar uit voor een wandeling over de boulevard, waarna de vonk oversloeg en ze verkering kregen. Adrie werkte als banketbakker, ging vervolgens varen en werkte daarna tot aan zijn vervroegde pensionering bij Shell Pernis. Zodoende verhuisde het stel naar Hoogvliet, waar hun twee zonen werden geboren en vervolgens naar Zuidland, waar het gezin werd uitgebreid met een dochter. Ze hebben inmiddels vijf kleinkinderen.

Destijds ging het jonge paar in een koets met paarden naar het stadhuis. Met het bruidsboeket ging het bijna mis. Ditta's ouders, die een bloemenzaak in België hadden, zouden de bloemen meebrengen maar hadden onderweg naar de trouwerij oponthoud. 'Dan maar zonder bloemen, had Adrie al gezegd, maar gelukkig waren ze er toch nog op tijd', vertelt Ditta. Het diamanten paar woont nog steeds zelfstandig en is gezegend met een goede gezondheid. Ze gaan graag fietsen in de Bernisse en kunnen het nog altijd prima samen vinden. Het diamanten huwelijksfeest werd jongstleden zaterdag met de hele familie en kennissenkring gevierd in het nabij gelegen Pannenkoekenrestaurant.

Volgende week leest u in de papieren editie van Groot Nissewaard het uitgebreide levensverhaal van dit Slandse diamanten paar.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant