Afbeelding
Foto: Anita Tempelman

Zuidlandse ‘kippen’ winnen Polderbokaal

Actueel 301 keer gelezen

Zuidland – Team 'kippen' uit groep 7 van cbs De Aanwas, is winnaar geworden van de Polderbokaal 2019. Marcella van Schie van de Commissie 'Boeren en Tuinders Voorne-Putten' verraste de scholieren van het winnende team vandaag op school met de wisselbeker en een lekker ijsje.

Op 6 juni namen 180 leerlingen van basisscholen uit Brielle, Geervliet, Oudenhoorn en Zuidland in de polder van Abbenbroek deel aan de 17e editie van de Poldersportdag. Deze is opgezet en bedoeld om kinderen op een leuke en sportieve manier kennis te laten maken met land- en tuinbouw en daaraan gerelateerde zaken.

Elk van de 12 deelnemende teams had een prachtige agrarische naam. De aardbeien, geiten, zonnebloemen, uien, varkens, paprika's, paarden, reuzen, schapen, koeien, trekkers en de kippen werden naast een docent van de school, begeleid door een agrarische vrijwilliger van de organiserende Commissie 'Boeren en Tuinders Voorne-Putten'. De scholieren hebben die dag niet alleen een hoop opgestoken, maar streden ook om de wisselbokaal. Bij elk van de 12 onderdelen van de Polderspordag konden punten worden behaald en daarnaast werd gekeken naar inzet en sportiviteit. Team 'kippen' blonk vooral uit in het spijkerbroek hangen, maar scoorde ook op andere onderdelen supergoed.

De Aanwas nam met vier teams, de paprika's, paarden, zonnebloemen en kippen, uit de groepen 7 en 8 deel aan de Poldersportdag. De 'uien' van de Leonardusschool uit Brielle werden tweede.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant